Ανάπτυξη καθημερινής πρακτικής σχεδίασης με τη Royal Drawing School

Ανάπτυξη καθημερινής πρακτικής σχεδίασης με τη Royal Drawing School

April 1, 2022 0 Von admin

Η Louise Reynolds συζητά πώς η εμπειρία της από τις σπουδές της στη Βασιλική Σχολή Σχεδίου την ενθάρρυνε να αναπτύξει μια καθημερινή πρακτική σχεδίασης. Περιγράφει τα οφέλη που βίωσε σχεδιάζοντας καθημερινά και συζητά τα υλικά σχεδίασης που χρησιμοποιεί. Μαζί με αυτό, προσφέρει επίσης συμβουλές και ενθάρρυνση για καλλιτέχνες που θέλουν να δημιουργήσουν οι ίδιοι περισσότερα σχέδια.

Εικόνα κεφαλίδας: Έργο των Cai Arfon Bellis (αριστερά) και George Williams στο στούντιο τους (δεξιά)

Σπουδάζει στη Βασιλική Σχολή Σχεδίου

Η καθημερινή εξάσκηση στο σχέδιο έχει γίνει μια ουσιαστική πτυχή της πρακτικής μου ως τρέχουσας μαθήτριας στο Έτος Σχεδίου στο Royal Drawing School (RDS). Πριν από το μάθημα, το σχέδιο ήταν κυρίως ένα μέσο για να σχεδιάσω τους πίνακές μου. Τώρα έχει γίνει ένας τρόπος να σκέφτεσαι μέσα από το να κάνεις, να βλέπεις έντονα και να ανοίγεις συνεχώς μια συναρπαστική σειρά ξηρών μέσων για την κατασκευή τελικών έργων. Εδώ θα υπογραμμίσω τα οφέλη που έχω συνειδητοποιήσει από τη διατήρηση μιας καθημερινής πρακτικής σχεδίασης και θα εξηγήσω μερικές ιδέες για το πώς να το εφαρμόσετε αυτό στη δουλειά σας.

Η Louise Reynolds στο χώρο του στούντιο της στο Royal Drawing School

Για το πλαίσιο, είμαστε μια επιλεκτική ομάδα περίπου 30 μαθητών στους οποίους απονέμεται ετησίως μια πλήρης υποτροφία για να παρακολουθήσουν όποια μαθήματα προσφέρει το σχολείο πιστεύουμε ότι θα αναπτύξει καλύτερα την προσωπική μας πρακτική, καθώς και έναν χώρο στούντιο για προσωπική χρήση. Ως ομάδα μας ενθαρρύνουμε να ασχοληθούμε με το παρατηρητικό σχέδιο στο δωμάτιο ζωής, τις γκαλερί, τα μουσεία και τους δρόμους του Λονδίνου, ως πηγή έμπνευσης για την ανάπτυξη της δικής μας γλώσσας και διαδικασίας μέσω της δημιουργίας σημάτων. Άνθρωποι συμμετέχουν στη Ζωγραφική Έτος από μια μεγάλη ποικιλία εμπειριών και καλλιτεχνικών υποβάθρων, γεγονός που κάνει την κουλτούρα της ομάδας συναρπαστική να είσαι μέλος, και υπάρχει ένα ευρύ φάσμα μεθόδων που διδάσκονται στο σχολείο μια μεγάλη ποικιλία καλλιτεχνών. Για παράδειγμα, μόνο μέσα στο θέμα της ζωγραφικής ζωής, θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα ακαδημαϊκό μάθημα που εξετάζει την επιστημονική ανατομία ή να πάτε για ένα πιο πειραματικό για τη μετατροπή αυτού που βλέπετε μέσω της φαντασίας ή της μεθόδου.

Συνολικά, το σχολείο διευκολύνει την ανάπτυξη μέσω της πρόκλησης των προηγούμενων μεθόδων παραγωγής και της ενθάρρυνσης της ανάπτυξης τόσο μέσω της τεχνικής όσο και της πειραματικής μάθησης. Πιστεύω ότι το σχέδιο με αυτόν τον συνεπή τρόπο μπορεί να είναι ωφέλιμο για όλους τους καλλιτέχνες και θα εξηγήσω τους βασικούς τρόπους με τους οποίους αυτό έχει ενισχύσει την εμπειρία μου ως καλλιτέχνης μέχρι τώρα.


Σχέδιο για να βρείτε χρόνο

Συχνά στα μαθήματα «εκτός σπιτιού» εργαζόμαστε σε πολύ πολυσύχναστες περιοχές του Λονδίνου. Το να σχεδιάζετε με συνέπεια σε αυτά τα περιβάλλοντα είναι μια εμπειρία γείωσης και αφήνει χρόνο για παρατεταμένη αναζήτηση, καθώς αυτά είναι μέρη από τα οποία συνήθως περνάτε πολύ γρήγορα. Για παράδειγμα, όταν σχεδιάζετε σε πολυσύχναστα ορόσημα όπως το Βρετανικό Μουσείο, σε μια κανονική επίσκεψη μπορείτε να σταματήσετε και να κοιτάξετε ένα τεχνούργημα για μερικά λεπτά πριν προχωρήσετε. Αλλά με αυτή τη ρουτίνα για παρατεταμένο βλέμμα και ζωγραφική, αφιερώνετε αρκετό χρόνο πριν τα πράγματα για να σας επιτρέψουν να εκτιμήσετε τα ανθρώπινα χέρια που τα δημιούργησαν, να πιείτε την ενέργεια του χώρου γύρω σας και να αγκαλιάσετε την ακινησία για μια στιγμή σε μια πόλη που είναι πάντα κινείται. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλη η μεμονωμένη δουλειά που κάνουμε είναι παρατεταμένη, αλλά το να περνάμε ολόκληρες μέρες εστιάζοντας στην αναζήτηση, την καταγραφή και τη διερεύνηση των πραγμάτων που βρίσκουμε πιο ενδιαφέροντα για ένα μέρος ή αντικείμενο ή έργο τέχνης είναι απίστευτα ενδοσκοπικό.

Σκίτσο της Λουίζ Ρέινολντς

Αρχικά βρήκα αυτή τη διαδικασία αρκετά συγκλονιστική καθώς υπάρχει μια ευπάθεια με το να ζωγραφίζεις το κοινό και να δεις τη διαδικασία σου από δυνητικά εκατοντάδες άτομα, αλλά με τον καιρό αυτή η αυτοσυνείδηση ​​εξαφανίζεται, κάτι που είναι ένα σημαντικό μάθημα για την ίδια την καλλιτεχνική εμπιστοσύνη. Ο υπερκορεσμός είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στον κόσμο της τέχνης και στο Instagram έχουμε σχεδόν υπερβολική ελευθερία να κάνουμε κύλιση πέρα ​​από τα έργα τέχνης σε δευτερόλεπτα με σχεδόν καθόλου δέσμευση μαζί τους. Σταματώντας να σχεδιάζετε με πρόθεση και εστίαση, βυθίζεστε στο θέμα και μπορείτε να το κατανοήσετε σε ένα βαθύτερο επίπεδο, είτε πρόκειται για πίνακα από την Εθνική Πινακοθήκη είτε για θέα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου. Έτσι, το να σχεδιάζετε κάθε μέρα δεν είναι καθαρά για την ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων, αλλά εξίσου με την υιοθέτηση μιας οπτικής εκτίμησης και εστιασμένης νοοτροπίας.

Χαλκογραφία της Sophie-Nicole Dodds


Το Καθημερινό Σχέδιο ως Κατάλογος Ανάπτυξης

Στην αρχή ο τεράστιος όγκος των σχεδίων που έκανα κάθε εβδομάδα ήταν συντριπτικός, αλλά τώρα έχω έναν κατάλογο έργων για να ανατρέξω και να βρω έμπνευση. Ακόμα κι αν εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι είχα κάνει ένα κακό σχέδιο, είναι εκ των υστέρων ότι η αξία αυτής της δουλειάς μπορεί πραγματικά να εκτιμηθεί. Συχνά το πιο σύντομο σχέδιο είναι τώρα εξίσου σημαντικό για τη δημιουργία της προσωπικής μου δουλειάς με τις πιο μακροχρόνιες μελέτες. Στην αρχή του μαθήματος μας ενθάρρυναν να μην πετάξουμε ποτέ καμία δουλειά μας και αυτή η συμβουλή ήταν τόσο πολύτιμη αφού έχουμε ένα αρχείο της εξέλιξής μας και είμαστε σε θέση να εκπλήξουμε τους εαυτούς μας με τα πράγματα που μπορούμε να ανακαλύψουμε ξανά στα σχέδια που φτιαγμένο πριν από μήνες.

Μελέτες της Louise Reynolds

Η συνεχής πρακτική της παρατήρησης έχει επίσης οξυνίσει τεχνικά την ικανότητά μου να δουλεύω, και ακόμη και όταν δεν εργάζομαι από τη ζωή, νιώθω ότι πλέον καταλήγω σε συμπεράσματα πιο γρήγορα από πριν με αυτήν την πρόσφατα εκλεπτυσμένη δεξιότητα. Το καθημερινό σχέδιο επηρέασε ιδιαίτερα την προσωπική μου πρακτική όσον αφορά την ταχύτητα και το εύρος των εικόνων, καθώς συγκέντρωσα μια νέα υποσυνείδητη και φυσική τράπεζα έργων από την οποία προέρχονταν, καθαρά από τη συνεχή δημιουργία. Βρίσκομαι να επιλέγω στοιχεία σχεδίων που έχω κάνει στα μαθήματα και να εστιάζω στα μέρη που μου άρεσαν περισσότερο, τα οποία θα μπορούσαν να είναι κάτι τόσο απλό όπως η ποιότητα του φωτός ή η συγκεκριμένη στάση του σώματος, και επιλέγω να το αναπτύξω περαιτέρω.

Σχέδιο Ζωής της Λουίζ Ρέινολντς

Επομένως, το καθημερινό σχέδιο είναι επίσης σημαντικό λόγω του όγκου των έργων που παράγονται μέσω αυτού. Το να έχετε μια βιβλιοθήκη εικόνων που έχουν ήδη εκτιμηθεί από το χέρι και το μυαλό σας είναι ένα αποτελεσματικό σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία νέων έργων, καθώς έχει ήδη εμπλακεί σε μια διαδικασία δημιουργίας που είναι προσωπική και μοναδική για εσάς. Ανεξάρτητα από το πώς νιώθετε για αυτές τις καθημερινές ζωγραφιές αμέσως μετά τη δημιουργία τους, είναι όλα ήδη πιο βαθιά εμπλεκόμενα σε αυτό που σας ενθουσιάζει ως καλλιτέχνη από οποιαδήποτε φωτογραφία αναφοράς που βγήκε από το Διαδίκτυο.

Μελέτες γκαλερί της Louise Reynolds


Υλικά Σχεδίου & Εδάφους

Στο σχολείο χρησιμοποιούνται όλα τα είδη καλλιτεχνικών υλικών, αλλά στις τάξεις μας το κάρβουνο, τα μολύβια, τα παστέλ και το μελάνι είναι ίσως τα πιο δημοφιλή σε όλους τους τομείς. Αυτό μπορεί, ωστόσο, να αλλάξει ευρέως ανάλογα με την τάξη στην οποία συμμετέχουμε και ενθαρρύνεται ο πειραματισμός μέσω μικτών μέσων, κολάζ και εναλλακτικών υλικών. Οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται σε χαλαρά φύλλα χαρτιού, αν και μας ενθαρρύνουμε να τα τροποποιήσουμε για να βελτιώσουμε το σχέδιο. Είναι να επεκτείνετε ένα σχέδιο με πολλά φύλλα, ή να το σχίσετε σε ένα προσαρμοσμένο μέγεθος και ενδεχομένως να το προετοιμάσετε με ένα έδαφος όπως gesso ή ένα πλύσιμο χρώματος για να βελτιώσετε την επιφάνεια για κατασκευή. Μέσα από συνεπή πρακτική έχει γίνει πολύ σαφές ότι το επιλεγμένο έδαφος είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που εφαρμόζεται σε αυτό στο συνολικό φινίρισμα ενός σχεδίου.

Σχέδια της Sophie-Nicole Dodds

Στα μαθήματα εκτός σπιτιού μερικοί άνθρωποι κουβαλούν τετράδια με σκίτσα ή πίνακες σχεδίασης για να δουλέψουν σε χαλαρά φύλλα χαρτιού, αλλά εξαρτάται πραγματικά από τις προσωπικές προτιμήσεις και τους στόχους της τάξης. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουμε δημιουργήσει ένα ευρύ φάσμα μεγεθών εργασίας, κάτι που ήταν ευεργετικό για μένα να σταματήσω να πέφτω σε μια ρουτίνα εργασίας με συγκεκριμένες μορφές. Μέσω της κατασκευής με ποικιλία μέσων και τύπων και μεγεθών χαρτιού, μόνο τότε μπορείτε να προσδιορίσετε τα συγκεκριμένα οφέλη που έχει το καθένα για το δικό σας στυλ κατασκευής. Προσωπικά, έχω βρει μια νέα αγάπη για το σχέδιο μικτών μέσων, συνδυάζοντας μολύβια, στυλό και μελάνια μαζί για να δημιουργήσω μια πολύπλοκη επιφάνεια, και ποτέ δεν θα το έβρισκα χωρίς να είμαι ανοιχτός να τα δοκιμάσω όλα.

Σκίτσο του Keziah Philipps


Εγκαταστάσεις και Περιβάλλον Σχολής Βασιλικού Σχεδίου

Το κτίριο της Royal Drawing School στο Shoreditch είναι το μέρος όπου έχουμε τα εσωτερικά μας μαθήματα, τα οποία έχουν μεγάλους χώρους στούντιο, επενδεδυμένους με παράθυρα, καβαλέτα και χαρτί έτοιμο για χρήση. Το σχέδιο σε έναν χώρο με φυσικό φως είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία από έναν τεχνητό φωτισμό από άποψη διάθεσης και χρώματος, και στα μαθήματα χρησιμοποιούνται και τα δύο ανάλογα με τους στόχους των δασκάλων. Υπάρχει επίσης μια ποικιλία από στηρίγματα και υφάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν το σκηνικό του δωματίου ζωής, κάτι που βοηθάει να προσελκύσω τη φαντασία μου στο σκηνικό ενός έργου. Επιπλέον, έχοντας την επιλογή να δουλέψουμε σε καβαλέτο, γαϊδουράκι, στην αγκαλιά μας ή στο πάτωμα, μας αφήνει ελεύθερους να φτιάξουμε με τρόπο που μας φαίνεται φυσικός. Υπάρχει επίσης ένα εργαστήριο χαρακτικής στον κάτω όροφο, στο οποίο έχουμε πρόσβαση για χάραξη, και είναι γεμάτο με βιβλία και εκτυπώσεις στους τοίχους, καθιστώντας το ένα αναζωογονητικό μέρος για εργασία. Αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω τη σημασία της ευελιξίας στο φυσικό περιβάλλον στο στούντιο και των αντικειμένων έμπνευσης κοντά.

Έργο των Jake Fisk (αριστερά) και Rana Fadavi (δεξιά)

Η κουλτούρα του στούντιο στο κτίριο είναι συναρπαστική καθώς συχνά έχετε πολλά μαθήματα σε εξέλιξη την ίδια μέρα. Δεδομένου ότι τα μαθήματά μας είναι ανοιχτά για συμμετοχή στο κοινό, μέρος της χαράς του μαθήματος προέρχεται από τους ανθρώπους που συναντάτε. Υπάρχει μια πολύ θρεπτική ενέργεια στο σχολείο και συχνά βρίσκομαι να μαθαίνω από τους συνομηλίκους μου σε αυτές τις τάξεις. Ως φοιτητές του Έτους Ζωγραφικής έχουμε επίσης πρόσβαση σε προσωπικά στούντιο όπου αναπτύσσουμε περαιτέρω τη δουλειά που γίνεται στις τάξεις μας και τις δικές μας προσωπικές πρακτικές. Έχουμε επίσης μια βασική ημέρα μία φορά την εβδομάδα, όπου η ομάδα του Drawing Year συγκεντρώνεται για μια τάξη με διαφορετικούς καθηγητές κάθε συνεδρία. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να συγκεντρωθούμε ως συνομήλικοι και να εργαστούμε ο ένας δίπλα στον άλλον όταν διαφορετικά δεν θα πιάσουμε άτομα στις επιλεγμένες τάξεις μας.

Έργο της Noemi Conan στο στούντιο της


συμπέρασμα

Το καθημερινό σχέδιο ήταν ένα αναζωογονητικό βήμα στην ανάπτυξη της δουλειάς μου, μέσω μιας ανανεωμένης ικανότητας να κοιτάζω με εστίαση, βελτιωμένων τεχνικών δεξιοτήτων, συνεχούς έμπνευσης από την κατασκευή και μιας νέας εκτίμησης για τα υλικά και τις επιφάνειες σχεδίασης. Ως τρέχων μαθητής, είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω πώς η συμμετοχή στο Έτος Ζωγραφικής θα συνεχίσει να επηρεάζει την πρακτική μου μόλις τελειώσω. Παρόλο που χρειάστηκε να είμαι στο σχολείο για να κάνω αυτά τα άλματα, θα παροτρύνω όλους τους καλλιτέχνες να αντλούν όσο το δυνατόν πιο τακτικά στοιχεία από την παρατήρηση και τη φαντασία, καθώς η σχεδίαση σε μια συνεπή ρουτίνα αποκαλύπτει ξεκάθαρα τόσο την προσωπική σου ταυτότητα μέσω της δημιουργίας σημάτων όσο και την ατελείωτη δημιουργικότητα δυνητικός.

Η Louise Reynolds στο χώρο του στούντιο της στο Royal Drawing School


Για οποιοδήποτε ενδιαφέρον για αίτηση στο Royal Drawing School, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επερχόμενο Σχεδιαστικό Έτος 22/23 είναι η 28η Απριλίου στις 12 μ.μ.

Μάθετε περισσότερα στον ιστότοπο της Royal Drawing School.


Περαιτέρω ανάγνωση στο ιστολόγιο τέχνης του Jackson

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το χαρτί σχεδίασης

Inside The Sketchbook Of Kay Gasei

Εκατό φορές Κοίταγμα – Παρατηρητικό Σχέδιο ως Διαλογισμός

Για όσους αγαπούν να ζωγραφίζουν: Τέσσερις καλλιτέχνες δοκιμάζουν τα υλικά σχεδίασής μας

Inside The Sketchbook Of Jessica Jane Charleston