Βιβλία An Creating Dialogue: An Essay By Sharmaine Lovegrove |  Gollancz

Βιβλία An Creating Dialogue: An Essay By Sharmaine Lovegrove | Gollancz

März 18, 2023 0 Von admin

Το 2009, το Dialogue Books δημιουργήθηκε ως βιβλιοπωλείο στο πίσω μέρος μιας τσαγιέρας στο Βερολίνο όταν ήμουν 27 ετών. Είχα μετακομίσει στο Βερολίνο για αγάπη και επιθυμία να λειτουργήσει ένα ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο στη γενέτειρα του τυπογραφείου. Είχα 5 χιλιάδες λίρες στο όνομά μου, πολύ λίγα Γερμανικά, και ένα όνειρο να ζήσω μια απλή αλλά συναρπαστική ζωή πίνοντας κόκκινο κρασί και μιλώντας στους αναγνώστες για τη λογοτεχνία.

Το ταξίδι μου ξεκίνησε ως 15χρονος, δουλεύοντας στο τοπικό μου βιβλιοπωλείο στο Battersea, στο Νοτιοδυτικό Λονδίνο. Μου αρέσει να πουλάω βιβλία σε αναγνώστες. Για μένα, είναι τεράστια τιμή να είμαι βιβλιοπώλης. Ως βιβλιοπώλης, είναι τεράστια ευθύνη να βρεις ένα βιβλίο που θα απομακρύνει τον αναγνώστη από τους φίλους, την οικογένεια, την τηλεόραση, το κινητό του για να βυθιστεί για ώρες, μέρες και εβδομάδες στις σελίδες ενός βιβλίου, αποκλείοντας τα πάντα εκτός από το κόσμο που δημιουργείται σε μια σελίδα. Καθώς ο Διάλογος μεγάλωνε, έλαβα αυτή την κατανόηση των αναγνωστών και την εφάρμοσα στη δουλειά μου ως εκδότης.

Έγινα εκδότης εντελώς τυχαία. Τον χειμώνα του 2016, βρισκόμουν σε ένα αποκλειστικό δείπνο εκδόσεων βιομηχανίας στο Mayfair με τη λογοτεχνική πράκτορα Τζούλια Κίνγκσφορντ, η οποία συνίδρυσε το Good Literary Agency. Η Τζούλια με σύστησε στον Τσάρλι Κινγκ, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Little, Brown Book Group. Μετά το δείπνο, η Τζούλια, ο Τσάρλι και ο Φίλιπ Τζόουνς, ο συντάκτης του περιοδικού trade Ο βιβλιοπώλης και πήγα για ένα ποτό στο Little Mayfair, στο Soho House, όπου ήμουν μέλος. Πάνω από κοκτέιλ, συζητήσαμε πολλά πράγματα σχετικά με τις εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι ήμουν ο μόνος μαύρος στο δείπνο και η αναλογία ανδρών προς γυναίκες ήταν 50:50. Ο Phillip έβγαλε το νέο τεύχος του Ο βιβλιοπώλης που είχε ως επίκεντρο τη διαφορετικότητα και καθώς ξεφύλλιζα ένα στατιστικό με εκτινάχθηκε: «από τα 65.000 βιβλία που εκδόθηκαν το 2016, λιγότερα από 100 ήταν από έγχρωμο άτομο και μόνο ΕΝΑ ντεμπούτο για μαύρους άνδρες εκδόθηκε». Εκείνη την εποχή διηύθυνα μια συμβουλευτική εταιρεία βιβλίο σε ταινία και η δουλειά μου ως πρόσκοπος ήταν να διαβάζω εκατοντάδες χειρόγραφα και να βρίσκω ποιες αφηγήσεις θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στην οθόνη από τους πελάτες μου. Ήμουν επίσης ο λογοτεχνικός συντάκτης του Elle περιοδικό – με πάνω από χίλια βιβλία να πέφτουν στο χαλάκι της πόρτας μου κάθε χρόνο – έτσι, ενώ αυτά τα στατιστικά στοιχεία μου ήταν γνωστά από την εμπειρία, το να τα βλέπω στη σελίδα ήταν πραγματικά συγκλονιστικό. Η αίσθησή μου τότε, όπως και τώρα, είναι ότι το να μην ασχολούμαστε με αφηγήσεις, ιστορίες, εμπειρίες και ταλέντο από άτομα από μειονοτικές και περιθωριοποιημένες ομάδες είναι μια αποτυχία επικών διαστάσεων που απαιτεί πραγματική αλλαγή για να διορθωθεί.

Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, μίλησα με τον Τσάρλι Κινγκ, ο οποίος ήταν αμέσως ανοιχτός και ασχολήθηκε με το θέμα μου να δημιουργήσω ένα αποτύπωμα για να επανορθώσω την ισορροπία των συγγραφέων στα προγράμματα εκδόσεων του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχα συναντήσεις με την PRH και την Harper Collins, αλλά υπήρχε έλλειψη κατανόησης και φιλοδοξίας για το τι θα μπορούσε να επιτευχθεί, ενώ με τον Charlie King και τον CEO της Hachette, David Shelley, υπήρχε η επιθυμία για πραγματική, βιώσιμη αλλαγή που θα έκανε τη διαφορά. στο εκδοτικό τοπίο. Γνωρίζοντας για το Changing the Story, το πρόγραμμα ποικιλομορφίας και ένταξης της Hachette, με βοήθησε να καταλάβω ότι η Hachette ήταν σοβαρή και αποδεικτική για τα ζητήματα. Κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών, πέρασα χρόνο δημιουργώντας την πρόταση που συνεχίζει να λειτουργεί ως σχέδιο για το όραμά μου για το αποτύπωμα. Η συζήτηση με άλλες μαύρες γυναίκες στις εκδόσεις καθώς και με έμπιστους συμμάχους για να εξετάσει τι έλειπε και τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά ήταν μια εμπνευσμένη στιγμή στην αρχή αυτού του κεφαλαίου στην ιστορία του Dialogue.

Από την ίδρυσή της το 2009, η Dialogue είναι τέσσερις εταιρείες: το βιβλιοπωλείο στο Βερολίνο, μετά η έκδοση συμβούλων Dialogue Berlin, η οποία εξελίχθηκε σε συμβουλευτική εταιρεία βιβλίου σε ταινία Dialogue Scouting, και στη συνέχεια η Dialogue Books the imprint. Όταν δούλευα πάνω στην ιδέα του βιβλιοπωλείου, ο Διάλογος ήταν ένας τίτλος εργασίας για μένα. συμβόλιζε την ανταλλαγή στη σχέση μεταξύ συγγραφέων και αναγνωστών. Αν ήθελα να υπογραμμίσω το επίκεντρο της δουλειάς μου τις τελευταίες δύο δεκαετίες, θα ήταν για τη διευκόλυνση της σύνδεσης αναγνωστών και συγγραφέων. Αν και δεν είχα δουλέψει ποτέ ξανά σε εκδοτικό οίκο, όταν έφτασα στο Hachette για να δουλέψω στο Little, Brown ως εκδότης του Dialogue Books το καλοκαίρι του 2017, η απαράμιλλη εργασιακή μου εμπειρία σήμαινε ότι μπήκα στον ρόλο με ένα μείγμα λαμπρή ανεξάρτητη επιχειρηματική οξυδέρκεια, αποδεδειγμένο ιστορικό στην παράδοση βιβλίων στους αναγνώστες, αλλά ελάχιστη γνώση των συστημάτων και των διαδικασιών που μεταφέρουν ένα βιβλίο από ένα χειρόγραφο στους αναγνώστες. Η καμπύλη μάθησής μου ήταν από πολλές απόψεις απότομη, αλλά η προηγούμενη εμπειρία και η αποφασιστικότητά μου να κρατήσω τον συγγραφέα και τον αναγνώστη στο επίκεντρο όλων των πτυχών της εκδοτικής εμπειρίας και η επιθυμία μου για επιτυχία με βοήθησαν να προχωρήσω μπροστά μετά από αρνητικά σχόλια και υπονομευτικές ενέργειες.

Ο εκδοτικός κλάδος είναι αθόρυβα βάναυσος. Όλοι όσοι εργάζονται στις εκδόσεις είναι πραγματικά «καλοί», αλλά, για μένα, υπάρχει ένα ερωτηματικό σχετικά με τη βιωσιμότητα και τη συνάφεια μιας ολόκληρης βιομηχανίας που είναι μονοπολιτισμική όσον αφορά τη φυλή, την τάξη, το φύλο, τη σεξουαλικότητα, τις ικανότητες και την ηλικία. Έχοντας μεγαλώσει στο Λονδίνο, μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας κλάδος που ασχολείται με τις ιδέες των άλλων απέτυχε εντελώς να συμπεριλάβει κανέναν εκτός ενός πολύ συγκεκριμένου υπόβαθρου. Ως ο πρώτος μαύρος που έκανε τη δουλειά μου ως εκδότης σε εταιρικό εκδοτικό οίκο – 50 χρόνια αφότου η Margaret Busby ίδρυσε τους Allison and Busby – αρνούμαι να υποκύψω στο σύνδρομο απατεώνων. Είμαι σε μια τέτοια αποστολή να αλλάξω ποιος δημοσιεύεται από ποιον και παρόλο που έχω ακούσει τα αρνητικά σχόλια και ένιωσα την πίεση, έχω αγωνιστεί για τους συγγραφείς μου και προστατεύσα την ψυχική μου υγεία καθώς έχω προχωρήσει πάνω και πέρα, γιατί είναι επιτακτική ανάγκη ότι είμαι εδώ, κάνω αυτή τη δουλειά. Έχω κερδίσει τη θέση μου ως κάποιος αφοσιωμένος σε αυτό το ταξίδι συγγραφέα σε αναγνώστη και ξέρω ότι η φυλή, το φύλο, η σεξουαλικότητα, η τάξη και η ικανότητά μου χρειάζονται. Βλέπω τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία και ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη αξία σε αυτό και χωρίς όραμα και διαφορά, οποιαδήποτε επιχείρηση ή βιομηχανία μένει στάσιμη. Μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα της ενιαίας άποψης από τον εκδοτικό κόσμο και είναι ένα που αφήνει την πιο σημαντική μορφή τέχνης (κατά τη γνώμη μου) μειωμένη.

Η αποτυχία των εκδοτικών βιομηχανιών είναι εξ ολοκλήρου δομική και ως εκ τούτου μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να αναδιαμορφωθεί. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ένταξη που πρέπει να αντιμετωπίσει η δημοσίευση είναι το εμπόδιο του αποκλεισμού. Μια πρόσφατη εκδήλωση αποκλεισμού μπορεί να χαρακτηριστεί από τη δημιουργία μη αμειβόμενης εργασιακής εμπειρίας, αυτό σήμαινε ότι πατώντας το πόδι σας σε έναν εκδοτικό οίκο είχατε περισσότερα προσόντα από αυτούς που δεν είχαν, και έτσι προνομιούχα άτομα με εργασιακή εμπειρία δύο εβδομάδων από τον νονό τους , η θεία ή ο φίλος του πατέρα από το πανεπιστήμιο είχαν περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά επειδή είχαν εμπειρία – έτσι μια γενιά από το ίδιο υπόβαθρο μπήκε στο χώρο εργασίας.

Καθώς οι εκδοτικές εταιρείες συγχωνεύτηκαν για να γίνουν τεράστιοι οίκοι, η ζήτηση για περισσότερα βιβλία που θα εκδίδονται από λιγότερα άτομα, για λόγους κέρδους, είχε ως αποτέλεσμα μια κουλτούρα προσλήψεων για τη δουλειά που έπρεπε να γίνει σήμερα (επιμελής βοηθός σύνταξης), αντί η δουλειά που πρέπει να γίνει αύριο (λαμπρός, καινοτόμος συντάκτης ανάθεσης). Η εργασία στον τομέα των εκδόσεων είναι πολυάσχολη και απαιτητική, επομένως είναι πολύ πιο εύκολο να προσλάβετε ένα εξαιρετικά οργανωμένο άτομο που έχει μια υπόνοια εμπειρίας αντί να ρισκάρετε κάποιον που είναι φρέσκος και γεμάτος ιδέες, ο οποίος μπορεί να χρειάζεται κάποια εκπαίδευση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπείτε στη δημοσίευση μόνο από το χαμηλότερο σκαλί μιας εργασίας εισαγωγικού επιπέδου. οτιδήποτε πάνω από το πρώτο βήμα της σκάλας απαιτεί προηγούμενη γνώση, οι διευθυντές δεν έχουν χρόνο να εκπαιδεύσουν αρχάριους, επομένως θέλουν ανθρώπους που μπορούν να χτυπήσουν το έδαφος τρέχοντας. Έχει γίνει τόσο άσχημο που οι συντάκτες που επιθυμούν να περάσουν από τη μυθοπλασία στα μη λογοτεχνικά αποτυπώματα ή από τα δικαιώματα σε τμήματα δημοσιότητας στα πρώτα χρόνια της καριέρας τους λένε ότι δεν έχουν τη σωστή εμπειρία. Η έλλειψη κίνησης μεταξύ των τμημάτων έχει γίνει σπάνια, πόσο μάλλον από άτομα εκτός εκδόσεων που έρχονται στον κλάδο. Η μη κατανόηση ότι οι δεξιότητες μπορούν να μεταφερθούν μεταξύ των τμημάτων ή η αναγνώριση ότι τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων μπορούν να αλλάξουν και ότι υπάρχει αξία στη γνώση και ένα τεράστιο φάσμα αναξιοποίητων ταλέντων εκτός των εκδόσεων, έχει οδηγήσει σε ένα έντονο πολιτισμικό έλλειμμα στις εκδόσεις.

Καθώς αυτοί οι επιμελείς πρώτοι εργάτες μεγαλώνουν και γίνονται ηγέτες του κλάδου, χωρίς καμία πρόκληση για τις ιδέες τους για καινοτομία, ποικιλομορφία και πολιτισμό, καταλήξαμε στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Παρά την τεράστια εμπειρία μου σε μια καριέρα αφιερωμένη στα βιβλία και τους αναγνώστες, ήμουν και συνεχίζουν να θεωρούνται ως αουτσάιντερ του κλάδου. Για να σημειώσουμε πρόοδο, πρέπει να αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο εκτιμώνται οι δεξιότητες και η δημιουργικότητα. Όταν αλλάξει η ιδέα του σωστού ατόμου, τα δημογραφικά στοιχεία θα? Όσο αλλάζουν οι άνθρωποι που φτιάχνουν βιβλία, θα αλλάζουν και οι συγγραφείς· καθώς αλλάζουν οι συγγραφείς, το ίδιο θα αλλάζουν και οι αναγνώστες. Η πραγματικότητα είναι ότι οι συνάδελφοι, οι συγγραφείς και οι αναγνώστες είναι εκεί έξω, εμπνεόμενοι από άλλα μέσα αλλά είναι έτοιμα να γίνουν αποδεκτά, ο φακός πρέπει απλώς να εστιαστεί εκ νέου, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να ταιριάζουν στην εικόνα.

Το Dialogue Books δεν ασχολείται μόνο με το ποιος γράφει τα βιβλία, αλλά και ποιος διαβάζει τα βιβλία μας και ποιος εργάζεται πάνω σε αυτά. Παρουσιάζοντας τη σελίδα των μονάδων στο πίσω μέρος κάθε έκδοσης, αυτός ήταν ο τρόπος μου να γιορτάσω την ομαδική εργασία και επίσης να ενημερώσω τους αναγνώστες για τους διαφορετικούς ρόλους που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός βιβλίου. Η αποστολή μου στο Dialogue είναι η ίδια όπως ήταν ποτέ, να συνδέω τους συγγραφείς με τους αναγνώστες, αλλά τώρα αυτή η αποστολή περιλαμβάνει την πρόκληση μιας ολόκληρης βιομηχανίας να σκεφτεί ευρύτερα και πιο τολμηρά για το ποιος γράφει τα βιβλία, ποιος τα διαβάζει και ποιος τα φτιάχνει. Η πολυπολιτισμικότητα είναι το κλειδί για τις πιο απίστευτες πόλεις του πλανήτη -Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βερολίνο, Κίνγκστον, Τορόντο. Δεν πρέπει να χρειαζόμαστε αναφορές του Harvard Business School ή πάνελ σχετικά με τη διαφορετικότητα για να μας το πουν αυτό. Το περιβάλλον εργασίας μας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το ταξίδι μας προς την εργασία με την ποικιλία των ανθρώπων που συναντάμε.

Το μόνο πραγματικό μου χόμπι, που μου έχει γίνει εμμονή, είναι η μεγάλη αφήγηση. Αυτό προέρχεται από το γεγονός ότι είχα μια δύσκολη περίοδο παρεξήγησης στην παιδική μου ηλικία και τα βιβλία ήταν ένα εξαιρετικό καταφύγιο για μένα να καταλάβω ότι δεν ήμουν μόνος στον κόσμο και ότι άλλοι άνθρωποι αντιμετώπισαν προβλήματα πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μου και επέζησαν. Διαβάζοντας τη Ματίλντα στα 7, την Τζούντι Μπλουμ στα 9, μετά τη Μάγια Αγγέλου, τον Τόνι Μόρισον και τον Καρλ Μαρξ στα 13 και τους Μίλαν Κούντερα, Αναΐς Νιν και Τζέιμς Μπάλντουιν στα 16 μου έδωσαν αυτοπεποίθηση, οδηγίες και έμπνευση. Τα βιβλία με μεταμόρφωσαν και όταν διαβάζω ένα χειρόγραφο που έστειλε ένας πράκτορας, σκέφτομαι αν αυτή η αφήγηση, η φωνή του συγγραφέα μπορεί να κάνει το ίδιο για τους αναγνώστες του Διαλόγου. Η προσωπική μου βιβλιοθήκη περιέχει βιβλία από συγγραφείς από όλα τα υπόβαθρα, το γεγονός ότι επικεντρώνομαι στη δημοσίευση ανθρώπων από περιθωριοποιημένα και μειονοτικά υπόβαθρα οφείλεται στο ότι τόσοι πολλοί εκδότες και εκδότες δεν κατάφεραν να το κάνουν και κάποιος είχε κάνει στάση και δημιούργησε έναν χώρο όπου τα άτομα γιορτάζονται για το έργο και το ταλέντο τους πέρα ​​από τα προστατευμένα χαρακτηριστικά τους. Ωστόσο, πιστεύω επίσης ότι θα μπορούσα να γίνω σπουδαίος εκδότης για οποιονδήποτε συγγραφέα από οποιοδήποτε υπόβαθρο, αλλά εστιάζω στην αποκατάσταση της ισορροπίας, είμαι εδώ για να διασφαλίσω ότι άλλα άτομα από μειονοτικό υπόβαθρο θα ασχοληθούν με ό,τι τους ενδιαφέρει και όχι περιστερώνας στη διαφορετικότητα. Οδηγούμαι από την καινοτομία και την ένταξη και είμαι τόσο ευγνώμων στην ομάδα που συνεργάζεται μαζί μου: Millie Seaward, Emily Moran, Celeste Ward Best, Catriona Row και πιο πρόσφατα Maisie Lawrence και Κακή φόρμαΕίναι η ίδια η Amy Baxter που αφιέρωσε τόσο πολύ χρόνο, ενέργεια και δημιουργικό πάθος στο Διάλογο και διασφάλισε ότι τα βιβλία μας φτάσουν στους αναγνώστες σε όλη την κοινωνία μας. Κοιτάζοντας το μέλλον ως βιομηχανία, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να αντικατοπτρίσουμε την κοινωνία μας. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι η δημοσίευση επαγγελματιών που αποκεντρώνουν τους εαυτούς τους και τις νόρμες τους από τα βιβλία, είναι πραγματικά τολμηροί και ασχολούνται με το ευρύ φάσμα ανθρώπων, εμπειριών και χαρακτηριστικών που συνθέτουν τον κόσμο μας. Το να κοιτάξουμε πέρα, να αγκαλιάσουμε και να δημιουργήσουμε (όχι απλώς να αποδεχθούμε) την αλλαγή, τη διαφορά και την καινοτομία θα φέρει μεγαλύτερα κέρδη και, καθώς τυλίγουμε περισσότερους ανθρώπους στην τροχιά μας, αυτό που θα μας ανοίξει θα είναι απίστευτα ικανοποιητικό σε όλες τις μετρήσεις. Έχοντας αυτό το ευρύ όραμα και φυσικά περιεκτική άποψη, η Dialogue Books, οι συγγραφείς μας και οι αναγνωστικές κοινότητες που υπηρετούμε είναι εδώ για να πρωτοστατήσουν και είμαι τόσο περήφανος για όλα όσα πετύχαμε τα πρώτα πέντε χρόνια της ιδιότητας του εκδότη. Στην υγειά σας.