Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2019 – ποιον να προσέξετε

Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2019 – ποιον να προσέξετε

Mai 15, 2019 0 Von admin

Γυναίκα που τραγουδάει και χορεύειΦιλοξενούμενος στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, χάρη στη νίκη της Netta στον Μεγάλο Τελικό στη Λισαβόνα πέρυσι, ο 64ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision βλέπει 41 χώρες να μάχονται για να κερδίσουν το φετινό στέμμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Expo Tel Aviv, με την πρώτος ημιτελικός που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου και η δεύτερος ημιτελικός θα γίνει την Πέμπτη 16 Μαΐου. Δέκα χώρες θα προκριθούν από κάθε Ημιτελικό και θα συμμετάσχουν στους λεγόμενους «Big Five» – Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο – και η διοργανώτρια χώρα Ισραήλ στον Μεγάλο Τελικό.

Κάθε πράξη πρέπει να τραγουδά ζωντανά, ενώ δεν επιτρέπονται ζωντανά όργανα. Αφού ερμηνευτούν όλα τα τραγούδια, κάθε χώρα θα απονείμει δύο σετ πόντων (1 έως 8, 10 και 12 πόντους για το αγαπημένο της). Ένα σετ δίνεται από μια κριτική επιτροπή πέντε επαγγελματιών της μουσικής βιομηχανίας και ένα από τους θεατές στο σπίτι, οι οποίοι μπορούν να ψηφίσουν μέσω τηλεφώνου, μηνυμάτων κειμένου ή μέσω της εφαρμογής της Eurovision.

Δεν μπορείτε να ψηφίσετε για τη χώρα σας και για κάθε Ημιτελικό, στην ψηφοφορία συμμετέχουν μόνο εκείνες οι χώρες που εκτελούν αγώνες μαζί με τρεις από τις έξι χώρες που έχουν προκριθεί (η οποία αποφασίζεται με κλήρωση). Στον Μεγάλο Τελικό, οι κριτικές επιτροπές και οι θεατές από όλες τις συμμετέχουσες χώρες μπορούν να ψηφίσουν αφού εμφανιστούν οι 26 φιναλίστ.

Αφού κλείσει το παράθυρο της ψηφοφορίας, οι παρουσιαστές καλούν τους εκπροσώπους σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες και τους ζητούν να αποκαλύψουν τα σημεία της κριτικής επιτροπής τους ζωντανά στον αέρα. Στη συνέχεια, οι βαθμοί των θεατών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες αθροίζονται και αποκαλύπτονται από τον χαμηλότερο προς τον υψηλότερο, με αποκορύφωμα την ανάδειξη του νικητή. Στη νικήτρια χώρα δίνεται παραδοσιακά η τιμή να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του επόμενου έτους.

παρόλο που το Οι Big Five προκρίνονται αυτόματα για τον Μεγάλο Τελικό, δεν είναι απαραίτητα μεταξύ των φαβορί για να πάρουν σπίτι το εμβληματικό τρόπαιο μικροφώνου από γυαλί. Η Ιρλανδία έχει τις περισσότερες νίκες συνολικά με επτά, με τη Σουηδία να ακολουθεί πολύ πίσω με έξι, ακολουθούμενη από το Λουξεμβούργο, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο με πέντε. Έτσι, ενώ αξίζει να παρακολουθήσετε τα Big Five, άλλες χώρες που πρέπει να προσέξετε φέτος περιλαμβάνουν:

Ολλανδία: Ντάνκαν Λόρενς

Οι Κάτω Χώρες έχουν κερδίσει τον διαγωνισμό τουλάχιστον τέσσερις φορές στο παρελθόν, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη να δούμε την τελευταία τους προσφορά να οδηγεί το πακέτο ως πρώιμο φαβορί, αλλά τελευταία πέτυχε μια νίκη πολύ πίσω στο Eurovision 1975, όταν το Teach-In κέρδισε με το ‚Ding-a-dong‘. Εκπροσωπώντας την Ολλανδία το 2019 είναι ο 24χρονος Duncan Lawrence, απόφοιτος της Rock Academy στο Tilburg, ο οποίος ερμηνεύει μια μπαλάντα που ονομάζεται «Arcade». Έχει ό,τι χρειάζεται για να τερματίσει την 44χρονη αναμονή της χώρας του για έναν ακόμη τίτλο;

Πιθανότητες νίκης: 7/4

Σουηδία: John Lundvik

Όταν πρόκειται για τη Eurovision, πρέπει πάντα να προσέχετε τη Σουηδία. Όχι μόνο η χώρα έχει κερδίσει τον διαγωνισμό έξι φορές, αλλά διαθέτει επίσης τα περισσότερα κορυφαία πέντε αποτελέσματα στον 21ο αιώνα με 13. Ο John Lundvik, πρώην σπρίντερ, εκπροσωπεί τη σκανδιναβική χώρα φέτος με το αισιόδοξο «Too Late for Love», και συνέγραψε επίσης τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, το «Bigger than Us» του Michael Rice.

Πιθανότητες νίκης: 5/1

Russia: Sergei Lazarev

Η ερμηνεία του «Scream» του Sergei Lazarev έχει τραβήξει την προσοχή με το επίπεδο έντασης που περιμέναμε από μια μπαλάντα από τη Ρωσία. Έχει φόρμα στον διαγωνισμό, κερδίζοντας την τρίτη θέση το 2016 με το «You Are the Only One», έτσι έχει την εμπειρία που χρειάζεται για να κάνει μια δυνατή παράσταση τη βραδιά.

Πιθανότητες νίκης: 9/1

Άλλα φαβορί κατά τη στιγμή της γραφής περιλαμβάνουν την Αυστραλία (8/1), την Ισλανδία (10/1) και το Αζερμπαϊτζάν (12/1). (Όλες οι πιθανότητες από Paddy Power από το μεσημέρι της 15ης Μαΐου 2019). Αν σας αρέσει το φτερούγισμα, να έχετε κατά νου ότι, ενώ αυτές οι πιθανότητες μπορεί να υποδηλώνουν το πιθανό αποτέλεσμα, οι κριτές και οι θεατές της Eurovision είναι γνωστοί ως εκκεντρικοί ως προς την επιλογή του νικητή.

Γεγονότα και αριθμοί της Eurovision

  • Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision μεταδίδεται ετησίως εδώ και 63 χρόνια, από τα εγκαίνιά του το 1956, και είναι ένα από τα μακροβιότερα και πιο επιτυχημένα τηλεοπτικά προγράμματα παγκοσμίως.
  • Το 2016, περίπου 204 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν τουλάχιστον ένα από τα τρία σόου εν όλω ή εν μέρει.
  • Το 2019 θα είναι η 64η εκδήλωση της Eurovision.
  • Στον διαγωνισμό του 2019 συμμετέχουν 41 χώρες, με τη Βουλγαρία και την Ουκρανία να απουσιάζουν.
  • Η διοργάνωση έχει δύο γύρους Ημιτελικών και έναν Μεγάλο Τελικό, ο οποίος έχει 26 συμμετέχοντες
  • Κάθε χώρα στέλνει μία «παράσταση», η οποία μπορεί να έχει έως έξι συμμετέχοντες.
  • Το τραγούδι περιορίζεται σε τρία λεπτά το πολύ.
  • Το τραγούδι θα έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες από τον διαγωνισμό.
  • Κάθε χώρα μπορεί να επιλέξει αν θέλει να στείλει ένα καθιερωμένο αστέρι ή ένα εντελώς νέο πρόσωπο.
  • Η νικήτρια χώρα έχει παραδοσιακά την τιμή να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του επόμενου έτους.

Πίστωση εικόνας: subbotina/123rf.com