Κορυφαίες δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε στο uni

Κορυφαίες δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε στο uni

April 25, 2019 0 Von admin

Ομάδα χαμογελαστών μαθητώνΗ σκέψη να πάτε στο πανεπιστήμιο μπορεί να είναι απίστευτα τρομακτική, ειδικά αν δεν ξέρετε τι να περιμένετε. Λένε ότι τα χρόνια του πανεπιστημίου σας είναι μερικά από τα καλύτερα που θα έχετε ποτέ στη ζωή σας, επομένως η ύπαρξη των κατάλληλων δεξιοτήτων προτού ξεκινήσετε το εγχείρημά σας μπορεί να εξασφαλίσει ότι είστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για το επόμενο κεφάλαιο…

Μάθετε πώς να κάνετε προϋπολογισμό

Οι περισσότεροι φοιτητές πανεπιστημίου πρέπει να προϋπολογίσουν τα χρήματά τους για να τα βγάλουν πέρα. Είναι πιθανό να μην έχετε πολλά μετρητά στον τραπεζικό σας λογαριασμό, οπότε το να κάνετε κοψίματα και να εξοικονομήσετε χρήματα είναι απίστευτα σημαντικά. Το να κάνετε έναν προϋπολογισμό και να τον τηρήσετε θα σημαίνει ότι είστε λογικοί με τα χρήματά σας. Μπορεί να σας ενδιαφέρει να αγοράσετε ένα προπληρωμένη κάρτα προϋπολογισμού που σας επιτρέπει να συμπληρώνετε την κάρτα με όσα θέλετε κάθε μήνα, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε τον έλεγχο του διαθέσιμου εισοδήματός σας. Είτε πρόκειται για ξενύχτια, για φαγητό ή για άλλα καθημερινά έξοδα, το να κρατάτε τα διαθέσιμα μετρητά σας χωριστά από το ενοίκιο και τους λογαριασμούς σας μπορεί να σας ωφελήσει πάρα πολύ.

Μάθετε πότε να το ονομάσετε νύχτα

Όταν βρίσκεστε σε μια βραδινή έξοδο, μπορεί να είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε. Ένα ποτό μπορεί να μετατραπεί σε πολλαπλό χωρίς καν να το καταλάβετε, οπότε το να γνωρίζετε πότε να το ονομάσετε νύχτα είναι μια άλλη δεξιότητα που θα σας βοηθήσει σε όλη την εμπειρία σας στο uni. Ένας τρόπος για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε τον έλεγχο είναι να πάτε στο σημείο μετρητών και να κάνετε ανάληψη μόνο ενός χρηματικού ποσού που νιώθετε άνετα να ξοδέψετε. Προσπαθήστε να αποφύγετε την πίεση των συνομηλίκων και μόλις νιώσετε ότι είναι ώρα να πάτε σπίτι, κάντε το χωρίς να αισθάνεστε ότι χάνετε τίποτα.

Επιλέγοντας το σωστό κατάλυμα

Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε καταλύματα που είναι κατάλληλα για εσάς, κοντά στην πανεπιστημιούπολη σας καθώς και εντός του εύρους τιμών σας. Εκτός από τη διαμονή στην πανεπιστημιούπολη ή την ιδιωτική ενοικίαση ενός κοινόχρηστου σπιτιού, υπάρχουν τώρα κάποιες άλλες επιλογές που είναι διαθέσιμες στους φοιτητές που αναζητούν μια νότα πολυτέλειας στη ζωή τους.

Ιδιόκτητες αίθουσες κατοικιών που προσφέρουν στούντιο με ιδιωτικό μπάνιο και δωμάτια σε κοινόχρηστα διαμερίσματα εμφανίζονται όλο και περισσότερο σε πανεπιστημιακές πόλεις και πόλεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ υπάρχουν επίσης εταιρείες που κατέχουν και διαχειρίζονται ένα χαρτοφυλάκιο κατοικιών και φοιτητικών διαμερισμάτων που απευθύνονται στη φοιτητική αγορά . Στο Nottingham, για παράδειγμα, το Almero Student Mansions προσφέρει έναν συνδυασμό όμορφα ανακαινισμένων Βικτωριανά καταλύματα και μοντέρνα διαμερίσματαπου βρίσκεται σε μερικές από τις καλύτερες φοιτητικές τοποθεσίες της πόλης.

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα διατροφής

Αν είναι η πρώτη φορά που μένετε μακριά από το σπίτι, κανείς δεν μπορεί να σας κατηγορήσει για το ότι καταναλώνετε όλα τα αγαπημένα σας φαγητά και λιχουδιές. Ωστόσο, το να ζεις μια ζωή πολυτέλειας έχει ένα τίμημα. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, προσπαθήστε να το συνηθίσετε δημιουργώντας σχέδια γευμάτων, που σημαίνει ότι όταν κάνετε ένα μεγάλο κατάστημα, μπορείτε να προϋπολογίσετε τα χρήματά σας ανάλογα για να διασφαλίσετε ότι τα μετρητά σας πηγαίνουν περισσότερο. Μια κορυφαία συμβουλή είναι να μην πηγαίνετε ποτέ για ψώνια για φαγητό όταν είστε πεινασμένοι, διαφορετικά θα καταλήξετε να αγοράζετε περιττά αντικείμενα!

Η απομάκρυνση από το σπίτι μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστική και τρομακτική. Έχοντας μια ιδέα για το τι να περιμένετε πριν φτάσετε μπορεί να σας δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να διαπρέψετε στις σπουδές σας. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να κάνετε προϋπολογισμό, να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα γευμάτων για να εξοικονομήσετε χρήματα, καθώς και να επιλέξετε κατάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς. Η εμπειρία σας στο πανεπιστήμιο θα περάσει αστραπιαία, γι‘ αυτό φροντίστε να μελετάτε σκληρά και να είστε λογικοί για να διασφαλίσετε ότι θα περάσετε τον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Εικόνα: Fabio Formaggio / 123rf.com