Οφέλη από τη συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές

Οφέλη από τη συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές

Juni 29, 2020 0 Von admin

Ως μαθητής, μπορεί να ψάχνετε τρόπους για να βοηθήσετε άλλους ανθρώπους, να αφιερώσετε εθελοντικά τον χρόνο σας και φυσικά να αυξήσετε το τραπεζικό σας υπόλοιπο. Οι κλινικές δοκιμές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα κάνετε όλα αυτά και υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε όταν πρόκειται για τον τύπο της δοκιμής στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε.

Με την προϋπόθεση ότι είστε σε φόρμα και υγιείς και πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις για τη δοκιμή, οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει αίτηση και να λάβει μέρος. Ορισμένες δοκιμές θα έχουν ορισμένες απαιτήσεις υγείας, ενώ άλλες μπορεί να ζητήσουν μη καπνιστές, πρώην καπνιστές ή άτομα με άλλες συνήθειες στον τρόπο ζωής. Εάν αυτό ακούγεται σαν κάτι που μπορεί να σας ενδιαφέρει, ακολουθούν ορισμένοι περαιτέρω λόγοι για να εξετάσετε το ενδεχόμενο συμμετοχής:

Θα πληρωθείτε για το χρόνο σας

Ανάλογα με τη διάρκεια και τον πιθανό κίνδυνο της δοκιμής στην οποία συμμετέχετε, μπορείτε ενδεχομένως να κερδίσετε ένα δίκαιο ποσό χρημάτων. Ορισμένες κλινικές δοκιμές θα πληρώσουν χιλιάδες λίρες για λίγες μόνο ημέρες συμμετοχής. Οι δοκιμές ύπνου, για παράδειγμα, μπορεί να σας ζητήσουν να μείνετε στο κρεβάτι, να χαλαρώσετε και να παίξετε παιχνίδια Xbox για μερικές εβδομάδες για ένα πραγματικά γενναιόδωρο χρηματικό ποσό – το απόλυτο όνειρο!

Δοκιμές του Λονδίνουγια παράδειγμα, προσφέρονται πολλές αμειβόμενες κλινικές δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις οποίες μπορείτε να εξετάσετε, τόσο για υγιείς υποψήφιους όσο και για εκείνους με ορισμένες παθήσεις υγείας.

Θα βοηθάς τους άλλους

Οι κλινικές δοκιμές είναι απαραίτητες για την εύρεση νέων εμβολίων, θεραπειών και θεραπειών για ασθένειες που μπορεί να επηρεάσουν χιλιάδες ανθρώπους. Για παράδειγμα, υπάρχουν επί του παρόντος συνεχείς κλινικές δοκιμές για να βοηθήσουν τους επιστήμονες να βρουν α εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού, Sars-CoV-2. Συμμετέχοντας σε μια κλινική δοκιμή που συμβάλλει σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, θα μπορέσετε να βοηθήσετε χιλιάδες –ίσως και εκατομμύρια– ανθρώπους.

Είναι ασφαλή και ελεγχόμενα

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τη συμμετοχή σε μια κλινική δοκιμή επειδή συχνά δοκιμάζουν νέα φάρμακα και εμβόλια. Ωστόσο, εφόσον εγγραφείτε σε μια νόμιμη εταιρεία και κάνετε την έρευνά σας εκ των προτέρων, θα συμμετέχετε στη δοκιμή σε ένα ασφαλές, ελεγχόμενο περιβάλλον. Γιατροί και επιστήμονες θα βρίσκονται στο χώρο για να βεβαιωθούν ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα προφύλαξης για την υγεία σας – και θα υπάρχουν μέτρα για τη σπάνια περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Προκειμένου ένα συγκεκριμένο νέο φάρμακο ή θεραπεία να είναι επιλέξιμο για κλινική δοκιμή, θα πρέπει να περάσει εκτενείς ελέγχους ασφαλείας.

Είναι μια συμβολή στην ιατρική επιστήμη

Ποιος δεν θέλει καλύτερη ιατρική περίθαλψη στο μέλλον; Όταν συμμετέχετε σε μια κλινική δοκιμή, μπορείτε να συμβάλετε σε αυτό ακριβώς. Όχι μόνο οι κλινικές δοκιμές βοηθούν να αποδειχθεί ποιες θεραπείες είναι οι πιο αποτελεσματικές, αλλά μπορούν επίσης να εξαλείψουν οποιαδήποτε προκατάληψη από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, παράγοντας σκληρά, επιστημονικά στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον, τόσο εσείς όσο και άλλοι ασθενείς μπορείτε να περιμένετε να λάβετε υψηλότερο και πιο αποτελεσματικό επίπεδο φροντίδας και θεραπείας χάρη στις κλινικές δοκιμές.

Ως φοιτητής, η συμμετοχή σε μια κλινική δοκιμή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεισφέρετε στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης και να κερδίσετε κάποια χρήματα ενώ το κάνετε.

Πηγή φωτογραφίας: microgen/123RF