Πόσο καιρό να τηγανιστούν φτερά κοτόπουλου;

Πόσο καιρό να τηγανιστούν φτερά κοτόπουλου;

Januar 26, 2023 0 Von admin

Για τραγανά & τραγανά φτερά που πέφτουν από το κόκαλο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τα μαγειρέψετε από τη φριτέζα. Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσος χρόνος χρειάζεται για να τηγανίσετε φτερούγες κοτόπουλου, τα καλά νέα – είναι τόσο εύκολο.

Βγάλτε λοιπόν τη φριτέζα σας, λίγο μαγειρικό λάδι και ωμές φτερούγες κοτόπουλου – έχετε κάτι εκπληκτικό. Τα βάζετε στο πιάτο και προσθέτετε μερικές πλευρές που συνδυάζονται καλά με φτερούγες για ένα πλήρες γεύμα.

Ακατέργαστες φτερούγες κοτόπουλου επιμεταλλωμένες και έτοιμες για τηγάνισμα.

Το τηγάνισμα των φτερών χωρίς πανάρισμα ή επικάλυψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει το δέρμα τραγανό και τραγανό. Τηγανίστε τα σε λίγα λεπτά και ρίξτε τα στην αγαπημένη σας καυτερή σάλτσα για ένα γρήγορο ορεκτικό. Ή δοκιμάστε μια νόστιμη ήπια συνταγή φτερών με μια νόστιμη σάλτσα βουτύρου σκόρδου. Ή ζεστάνετε τα πράγματα με γλυκές και πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου με μέλι λεμόνι πιπέρι.

Πηδάω σε:

Καλύτερες θερμοκρασίες και ώρες

Όταν τηγανίζετε φτερούγες κοτόπουλου, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του λαδιού είναι σωστή. Εάν το λάδι είναι πολύ δροσερό ή πολύ ζεστό, τα φτερά δεν θα ψηθούν σωστά. Η καλύτερη θερμοκρασία για τηγάνισμα φτερών είναι μεταξύ 350° – 375°.

Εδώ είναι περισσότερα για το γιατί αυτή είναι η σύστασή μου. Όταν τα φτερά τηγανίζονται στους 350° ή στους 375°, επιτυγχάνεται η βέλτιστη θερμοκρασία μαγειρέματος. Σε αυτή τη θερμοκρασία, τα φτερά θα βγουν τραγανά εξωτερικά ενώ θα είναι και ζουμερά & σωστά ψημένα εσωτερικά.

Τέλεια τηγανητά φτερά κάθε φορά! Δείτε την ΚΑΡΤΑ ΣΥΝΤΑΓΩΝ παρακάτω για πόσο ακριβώς θα τηγανίσετε τις φτερούγες κοτόπουλου. συμπεριλαμβανομένου του χρόνου, της θερμοκρασίας και των συμβουλών.

Λάδι που είναι πολύ ζεστό ή κρύο

Φροντίστε να παρακολουθείτε τη στάθμη και τη θερμοκρασία του λαδιού κατά το τηγάνισμα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα φτερά δεν είναι υπερβολικά ψημένα ή μουσκεμένα. Το μαγειρικό λάδι που είναι πολύ ζεστό ή κρύο θα καταστρέψει τις σπιτικές φτερούγες κοτόπουλου.

Φτερούγες τηγανισμένες σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία δεν θα βγουν τραγανές. Όταν η θερμοκρασία του λαδιού είναι πολύ χαμηλή, το φαγητό θα αρχίσει να το απορροφά, με αποτέλεσμα να γίνεται υγρό και υπερβολικά λιπαρό. Μην τηγανίζετε φτερά σε λάδι που είναι 275°, 300° ή 325° για αυτόν τον λόγο.

Από την άλλη πλευρά με λάδι που είναι πολύ καυτό, τα φτερά θα καούν εξωτερικά πριν ψηθούν πλήρως εσωτερικά. Μην τηγανίζετε σε θερμοκρασία 400° ή μεγαλύτερη.

Honey Honey Lemon Pepper Wings Deep Fryer στον πάγκο μιας εξωτερικής κουζίνας.

Τηγάνισμα στους 350°

Οι φτερούγες κοτόπουλου χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να τηγανιστούν σε λάδι 350°. Θέλετε να αφήσετε τα φτερά στο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Χρησιμοποιήστε ένα ψηφιακό θερμόμετρο κρέατος για να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία των φτερών. Θα πρέπει να καταγράφουν 165° όταν τα φτερά μαγειρεύονται σε ασφαλή θερμοκρασία.

Τηγάνισμα στους 375°

Οι φτερούγες κοτόπουλου χρειάζονται περίπου 8 λεπτά για να τηγανιστούν σε λάδι 375°. Τα φτερά πρέπει να τηγανιστούν στο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης για να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία. Θα πρέπει να καταγράφουν 165° όταν τα φτερά μαγειρεύονται σε ασφαλή θερμοκρασία.

Πόσο καιρό να τηγανιστούν φτερά κοτόπουλου; Επιμεταλλωμένο και έτοιμο για κατανάλωση με σάλτσα.

Τα καλύτερα λάδια για τηγάνισμα φτερούγες κοτόπουλου

Τα καλύτερα λάδια για τηγάνισμα κοτόπουλου έχουν υψηλό σημείο καπνού, προσφέρουν καλή γεύση, είναι οικονομικά και είναι εύκολο να τα βρείτε στο τοπικό σας κατάστημα. Εδώ είναι τα κορυφαία 3 είδη ελαίων που προτείνω για το τηγάνισμα κοτόπουλου.

 • Φυτικό λάδι – Έχει σημείο καπνού 450° και έχει ήπια/ουδέτερη γεύση που δεν υπερισχύει των φτερών.
 • Φυστικέλαιο – έχει σημείο καπνού 450°, προσθέτει μια υπέροχη γεύση ξηρών καρπών και συχνά έχει χαμηλότερη τιμή από άλλα λάδια.
 • Ηλιέλαιο – Το σημείο καπνού μπορεί να φτάσει έως και 500°, χωρίς ΓΤΟ και ουδέτερη γεύση.
Μια φριτέζα και ωμά φτερά έτοιμα για μαγείρεμα.

Συνταγές για τηγανητά φτερά

Εδώ είναι δύο από τις αγαπημένες μου συνταγές για φτερά. Και τα δύο ξεκινούν με φτερά που τηγανίζονται σε φριτέζα. Στη συνέχεια περιχύνονται με μερικές νόστιμες σάλτσες. Είτε θέλετε κάτι ήπιο και πλούσιο είτε φτερά που είναι γλυκά και πικάντικα, οποιοδήποτε από αυτά είναι φανταστικό.

Καυτές φτερούγες πιπεριού λεμονιού μελιού

Οι τραγανές φτερούγες κοτόπουλου σε καυτερή σάλτσα πιπεριού λεμονιού είναι κολλώδεις, γλυκές και πικάντικες. Αυτή η συνταγή για τηγανητά φτερά σε μια καυτή γευστική σάλτσα είναι εύκολο να γίνει. Ιδανικό για ορεκτικά, σνακ, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Αυτά τα φτερά είναι χωρίς γλουτένη χωρίς να έχουν πανάρει το μπούστο ακόμα τόσο τραγανό.

Δείτε αυτή τη συνταγή

Καυτές φτερούγες πιπεριού λεμονιού μελιού σε ένα πιάτο έτοιμο για κατανάλωση.
Φτερά βουτύρου σκόρδου

Τα τραγανά φτερά βουτύρου σκόρδου είναι φανταστικά. Οι καρυκευμένες φτερούγες κοτόπουλου τηγανίζονται και ρίχνονται σε μια σάλτσα βουτύρου σκόρδου που είναι πλούσια και πικάντικη. Φορτωμένα με σκόρδο και τραγανή επιδερμίδα κάνουν αυτά τα φτερά ένα από τα αγαπημένα ορεκτικά. Τα καλύτερα ήπια φτερά για την ημέρα του παιχνιδιού, τα πάρτι ή το πλήθος. Επίσης χαμηλών υδατανθράκων, χωρίς γλουτένη και φιλικό προς την κετο.

Δείτε αυτή τη συνταγή

Φτερούγες Βούτυρου Σκόρδου Επιμεταλλωμένες και επικαλυμμένες με φρέσκο ​​μαϊντανό.

FAQ

Εάν δεν έχετε ξαναψήσει φτερούγες, αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα θα σας βοηθήσουν. Ελπίζω οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις να εξασφαλίσουν ότι οι συνταγές σας θα γίνουν νόστιμες.

Τα τηγανισμένα φτερά κοτόπουλου επιπλέουν όταν τελειώσουν;

Όταν τελειώσουν τα φτερά θα αρχίσουν να επιπλέουν. Εφόσον δεν είναι γεμάτα στην κατσαρόλα ή τη φριτέζα, τα φτερά πρέπει να αρχίσουν να επιπλέουν μέχρι την κορυφή του λαδιού. Τα φτερά που είναι κάτω στο κάτω μέρος δεν έχουν τελειώσει – επίσης βεβαιωθείτε ότι το λάδι είναι σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να φουσκώσει και να ψηθούν τα φτερά σωστά.

Πρέπει το λάδι να είναι καπνιστό;

Δεν συνιστάται η χρήση λαδιού που καπνίζει ή καπνίζει. Το λάδι δεν πρέπει να είναι καπνιστό. Το κάπνισμα λαδιού σημαίνει ότι είτε είναι πολύ ζεστό (400° ή υψηλότερο) είτε ότι είναι βρώμικο. Το βρώμικο λάδι που έχει μέρη φαγητού ή υπολείμματα μέσα θα καεί, προκαλώντας καπνό του λαδιού. Δοκιμάστε μόνο σε καθαρό λάδι.

Μπορείτε να μαγειρέψετε κατεψυγμένα φτερά σε φριτέζα;

Τα φτερά που είναι κατεψυγμένα έχουν προσθέσει υγρασία στην επιφάνεια και στο κρέας. Αυτός ο πρόσθετος πάγος/νερό δεν είναι καλός για βαθύ τηγάνισμα. Το λάδι και το νερό θα πιτσιλίσουν και δεν είναι ασφαλές. Συνιστώ να τηγανίζετε μόνο φτερά που έχουν αποψυχθεί.

Ποιοι άλλοι τρόποι μαγειρέματος φτερών;

Εάν ακόμα δεν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να τηγανίζετε μερικές φτερούγες κοτόπουλου, μπορείτε να τις μαγειρέψετε με άλλους τρόπους. Το τηγάνισμα στον αέρα, το ψήσιμο στο φούρνο και το ψήσιμο στη σχάρα είναι όλα καλές επιλογές.

Εάν διαθέτετε χύτρα ταχύτητας, μπορείτε επίσης να φτιάξετε φτερούγες κοτόπουλου στο Instant Pot. Θα είναι τρυφερά και αν θέλετε να τα τσιγαρίσετε, απλώς τοποθετήστε τα κάτω από το κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής για λίγα λεπτά. Νόστιμο!

καυτά και πικάντικα φτερά σε ένα πιάτο.

Πόσο καιρό να τηγανιστούν φτερά κοτόπουλου;

Άντζελα

Αυτή η συνταγή κάνει τα καλύτερα τραγανά και ζουμερά φτερά. Είναι εύκολο να γνωρίζετε πόσο καιρό να τηγανίζετε τις φτερούγες κοτόπουλου στη σωστή θερμοκρασία και χρόνο. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να φτιάξετε πεντανόστιμες φτερούγες κοτόπουλου στη φριτέζα.

Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά

Ωρα μαγειρέματος 7 λεπτά

Συνολικός χρόνος 12 λεπτά

Σειρά μαθημάτων Ορεκτικό, κυρίως πιάτο

Κουζίνα Αμερικανός

Συστατικά

 • 1 λίβρα φτερούγες κοτόπουλου
 • λάδι για τηγάνισμα δείτε τις συστάσεις παραπάνω
 • ½ κουταλάκι του γλυκού άλας
 • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

 • Βεβαιωθείτε ότι η φριτέζα έχει αρκετό λάδι, με βάση το εγχειρίδιο οδηγιών του μοντέλου σας. Προθερμαίνουμε τη φριτέζα μέχρι να ζεσταθεί το λάδι, στους 375°.
 • Όσο το λάδι έρχεται να ζεσταθεί, ετοιμάζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου. Στεγνώστε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι από όλες τις πλευρές των φτερών.

 • Μόλις ζεσταθεί το λάδι, στους 375°, τοποθετήστε προσεκτικά τις φτερούγες κοτόπουλου στο καλάθι της φριτέζας. Βουτάμε στο λάδι και τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά.

 • Τα φτερά είναι έτοιμα όταν η πέτσα γίνει καφέ και τραγανή και η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου είναι 165°. Τα βγάζουμε από τη φριτέζα με λαβίδες. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

 • Απολαύστε το όπως είναι ή με τις αγαπημένες σας σάλτσες και ντιπ.