Τι είναι ένα Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας για Έργα Τέχνης;

Τι είναι ένα Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας για Έργα Τέχνης;

September 28, 2022 0 Von admin

Το Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας είναι ένα σημαντικό έγγραφο που παρέχει τη βεβαιότητα ότι ένα έργο τέχνης είναι γνήσιο, καθώς και για την παροχή ζωτικών πληροφοριών σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του έργου και τον καλύτερο τρόπο διατήρησης του ασφαλούς και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μπορεί επίσης να προσφέρει πληροφορίες για την προέλευση ενός έργου τέχνης για τα επόμενα χρόνια. Εδώ είναι μια εξήγηση για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το α
Πιστοποιητικό αυθεντικότητας.


Χρειάζεστε ένα πιστοποιητικό αυθεντικότητας για το έργο τέχνης σας;

Εάν μόλις δημιουργήσατε ένα έργο και δεν είστε ακόμη σίγουροι αν θα εκθέσετε ή θα πουλήσετε ένα έργο, η δημιουργία ενός Πιστοποιητικού Αυθεντικότητας θα άξιζε να λάβετε υπόψη τα δικά σας αρχεία. Μπορεί να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση των υλικών με τα οποία δουλέψατε, του τι δημιουργήσατε και πότε. Αν δεν δημοσιεύετε πρόσφατη εργασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε τακτική βάση, μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε το χρονοδιάγραμμα της δημιουργικότητάς σας.

Τι πρέπει να συμπεριλάβω στο πιστοποιητικό γνησιότητάς μου;

Δεν μπορείτε ποτέ να έχετε πάρα πολλές πληροφορίες για ένα Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας, εφόσον όλες οι πληροφορίες είναι σχετικές με το εν λόγω έργο τέχνης. Φανταστείτε σε ένα ή διακόσια χρόνια από τώρα, ο πίνακας σας να βρίσκεται στα χέρια ενός δημοπράτη, έτοιμος να πουληθεί σε μια δευτερεύουσα αγορά. Ποιες πληροφορίες θα βοηθούσαν τον υπεύθυνο της δημοπρασίας να δώσει αξία στον πίνακα; Εάν σκεφτείτε προσεκτικά αυτήν την ερώτηση, θα μπορείτε να συντάξετε γρήγορα μια λίστα διαπιστευτηρίων που θα συμπεριλάβετε. Μπορεί να μοιάζει με αυτό:

 • Όνομα καλλιτέχνη
 • Τίτλος εργασίας
 • Μεσαίο (συμπεριλαμβανομένου του υποστρώματος στο οποίο δημιουργείται το έργο)
 • Διαστάσεις
 • Αριθμός έκδοσης (αν πρόκειται για περιορισμένη έκδοση)
 • Ημερομηνία δημιουργίας
 • Συμβουλές προβολής/αποθήκευσης
 • Προηγούμενες εκθέσεις
 • Ημερομηνίες προηγούμενων πωλήσεων, τιμές, ιδιοκτήτες
 • Φωτογραφία του έργου
 • Περισσότερες πληροφορίες για το ίδιο το έργο (έμπνευση, θέμα, πλαίσιο)
 • Δήλωση Αυθεντικότητας, υπογεγραμμένη από τον καλλιτέχνη

Η συμπερίληψη όλων αυτών των πληροφοριών για ένα έργο που δημιουργήθηκε πρόσφατα μπορεί να φαίνεται περίεργο και περιττό, αλλά αυτές οι πληροφορίες είναι που συχνά παραμερίζονται στο πέρασμα του χρόνου και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα όσον αφορά την προσπάθεια απόδειξης της αυθεντικότητας και της αξίας ενός έργου. τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει ένα ισχυρό επιχείρημα ότι, τελικά, δεν είναι δική σας ευθύνη να βεβαιωθείτε ότι οι δημοπρασίες του μέλλοντος θα ξέρουν με τι έχουν να κάνουν, επομένως θα βρείτε συχνά Πιστοποιητικά Αυθεντικότητας που εστιάζουν στο τώρα και περιέχουν λιγότερες πληροφορίες – τίτλος, υλικό , διαστάσεις, τρόπος αποθήκευσης ή προβολής του έργου, στοιχεία επικοινωνίας, σύνδεσμοι ιστότοπου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μια εικόνα.

Φαξ ενός πιστοποιητικού που σχετίζεται με ένα ινδικό πορτρέτο που έγινε από τον George Catlin, 1885.

Ετικέτες ζωγραφικής και πιστοποιητικά γνησιότητας

Είναι μια πραγματικά χρήσιμη ιδέα να δημιουργήσετε ταυτόχρονα μια ετικέτα ζωγραφικής και ένα Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας. Η ετικέτα θα στερεωθεί στο πίσω μέρος του έργου τέχνης και θα περιέχει τις πιο ζωτικές πληροφορίες. Καλλιτέχνης, Τίτλος, Μέσο, Έτος. Ένα πανομοιότυπο ολόγραμμα ή κωδικός τόσο στην ετικέτα όσο και στο Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας θα μπορούσε να αποδείξει ότι το Πιστοποιητικό είναι γνήσιο. Εάν είστε τεχνολογικά προσανατολισμένοι, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν κωδικό QR που όταν σαρωθεί, θα σας μεταφέρει σε μια πλήρη ηλεκτρονική βάση δεδομένων της εργασίας που βρίσκεται σε μια μη καταχωρισμένη σελίδα του ιστότοπού σας. Αυτό θα μπορούσε να περιέχει περαιτέρω πληροφορίες, όπως προηγούμενες εκθέσεις στις οποίες παρουσιάστηκε το έργο και την τιμή του έργου κατά την πώληση. Αν και αυτό είναι απίθανο να παραμείνει ενημερωμένο, θα μπορούσε να προσφέρει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες στους σημερινούς κατόχους του έργου στην παρούσα στιγμή. Εάν οι υπολογιστές δεν είναι η αγαπημένη σας μέθοδος αποθήκευσης πληροφοριών, θα μπορούσατε να κρατήσετε ένα αρχείο με διπλότυπα αρχεία – ουσιαστικά έναν πλήρη κατάλογο των έργων σας σε όλη τη διάρκεια της καριέρας σας.

Γκαλερί και πιστοποιητικά αυθεντικότητας – Χρειάζομαι ένα ακόμα κι αν μια γκαλερί πουλάει για λογαριασμό μου;

Αρκετά συχνά, οι γκαλερί θα σας ζητήσουν να προσκομίσετε ένα Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας για ένα έργο, ειδικά αν έχει πουληθεί πρόσφατα. Αξίζει να είσαι προετοιμασμένος και να ξέρεις πώς να δημιουργήσεις ένα. Όχι μόνο ενισχύει την εμπιστοσύνη μεταξύ του καλλιτέχνη, της γκαλερί και του αγοραστή, αλλά συμβάλλει στην αύξηση της βαρύτητας του έργου, εάν υπάρχει ένα έγγραφο που να αναφέρει πώς πρέπει να το φροντίζετε και από τι κατασκευάστηκε το έργο κ.λπ.

Μια βιογραφία που βρέθηκε στην πίσω όψη ενός πίνακα του Ιταλού καλλιτέχνη τοπίου Lorenzo Dorigo, γεννημένος το 1930

Τι είδους χαρτί να χρησιμοποιήσετε;

Το Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας σας είναι ένα υποστηρικτικό έγγραφο για το έργο τέχνης σας και επομένως η προσεκτική εξέταση του τρόπου παρουσίασής του είναι σημαντική για την επικοινωνία της αξίας του ίδιου του έργου. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα επιστολόχαρτο καλής ποιότητας και βάλτε τις πληροφορίες με προσεγμένο και ευανάγνωστο τρόπο. Εάν στέλνετε το Πιστοποιητικό μαζί με έργα τέχνης, τοποθετήστε το σε ένα μανίκι ή φάκελο, έτσι ώστε να προστατεύεται και να αποθηκεύεται εύκολα κάπου από τον παραλήπτη. Υπάρχουν διαθέσιμα πρότυπα για αγορά και λήψη, τα οποία είναι όλα ήδη σχεδιασμένα και σχεδιασμένα για εσάς, αν και μπορεί να μην έχουν όλα τα πεδία που χρειάζεστε για το Πιστοποιητικό σας.

Πρότυπο Πιστοποιητικού Αυθεντικότητας για εκτύπωση giclee.

Πού να φυλάξετε ένα πιστοποιητικό γνησιότητας;

Εάν έχετε μια καλή συνήθεια να τεκμηριώνετε όλα τα έργα σας, θα μπορούσατε να κρατήσετε όλα τα πιστοποιητικά σας σε ένα αρχείο, έτσι ώστε να είναι εύκολο να ανακτηθούν και να παραδοθούν όταν ένα έργο πωλείται ή δίνεται σε έναν νέο ιδιοκτήτη. Εναλλακτικά, μπορείτε να στερεώσετε το Πιστοποιητικό στο πίσω μέρος του πίνακα, σε φάκελο ή μανίκι. Αποφύγετε τη χρήση ταινιών ή κόλλων που μπορεί να καταστρέψουν την εργασία. προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ταινίες ουδέτερου pH ή αυτοκόλλητα ή εάν το έργο τέχνης σας είναι πίνακας ζωγραφικής σε καμβά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνδετήρες ανθεκτικούς στη σκουριά, στερεωμένους στο πίσω μέρος της ράβδου φορείου.


Περαιτέρω ανάγνωση

Τρόποι για να υπογράψετε τους πίνακές σας

Πώς να γράψετε μια βιογραφία και δήλωση καλλιτέχνη

Λήψη των καλύτερων εκτυπώσεων inkjet σε ψηφιακό χαρτί καλών τεχνών

Αυξάνοντας την αξία του έργου τέχνης σας

Αγοράστε Υλικά Τέχνης στο jacksonart.com

Λίζα Τακαχάσι

Η Lisa Takahashi είναι συνεργάτης του ιστολογίου από το 2013 και μέλος της ομάδας του Jackson από το 2006. Η αγάπη της για τα υλικά τέχνης περιλαμβάνει λάδια, ακουαρέλες, ακρυλικά και ανάγλυφες τεχνικές εκτύπωσης. Παράλληλα με τη συγγραφή της εκθέτει τακτικά τα έργα τέχνης της και διδάσκει λινογραφία και ζωγραφική στο Μπρίστολ και στο Σόμερσετ.