Τρόποι για να υπογράψετε τους πίνακές σας

Τρόποι για να υπογράψετε τους πίνακές σας

August 22, 2022 0 Von admin

Η υπογραφή έργων ζωγραφικής είναι ένας τρόπος για να επισημανθεί η πατρότητα ενός έργου και συχνά μια χειρονομία που γίνεται από τον καλλιτέχνη για να δηλώσει ότι ένα έργο έχει ολοκληρωθεί. Μια υπογραφή καλλιτέχνη είναι επίσης ουσιαστικά μια μορφή επωνυμίας, που δείχνει στον θεατή του έργου που έκανε τον πίνακα, και μερικές φορές, πότε έγινε το έργο. Η υπογραφή του πίνακα σας θα βοηθήσει τις μελλοντικές γενιές να προσδιορίσουν ποιος δημιούργησε το έργο, ωστόσο, όπως κάθε άλλο σημάδι πινέλου στον καμβά, η προσεκτική εξέταση του τρόπου εφαρμογής της υπογραφής θα βοηθήσει να αποφευχθεί η εξάπλωση του σαν επώδυνος αντίχειρας. Αυτό το άρθρο περιγράφει έναν αριθμό προσεγγίσεων για την υπογραφή των ζωγραφιών σας.


Πίνακες ζωγραφικής

Η υπογραφή του Τιτσιάνο είναι ορατή κάτω δεξιά σε αυτόν τον πίνακα της Δανάης.

Δανάημετά το 1554
κοκκινοχρυσός
Λάδι σε καμβά, 135 × 152 εκ. | 53,1 × 59,8 ίντσες

Πότε άρχισαν οι καλλιτέχνες να υπογράφουν πίνακες ζωγραφικής;

Η υπογραφή τελικών έργων ζωγραφικής θεωρείται ότι έγινε γνωστή πρακτική κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, όταν η δημιουργία της τέχνης απομακρύνθηκε από το συνεταιριστικό σύστημα συντεχνίας (που θα λειτουργούσε για τη δημιουργία έργων ζωγραφικής που ακολουθούσαν ένα άκαμπτο σύνολο αισθητικών κανόνων – όπως αυτοί που τηρούνταν όταν ζωγραφίζονταν μεσαιωνικές θρησκευτικές εικόνες, για παράδειγμα), στην πρακτική της ζωγραφικής ως εορτασμού της δημιουργικής ατομικότητας. Στη δυτική ιστορία της τέχνης, η Αναγέννηση (14ος – 17ος αιώνας μ.Χ.) είναι όταν μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε τα στυλ και τις προτιμήσεις που προτιμούν μεμονωμένοι καλλιτέχνες να αναδύονται – ο Τιτσιάνο με τον χαλαρό, δραματικά εκφραστικό χειρισμό του χρώματος για να απεικονίσει την κίνηση και τις μεγαλειώδεις χειρονομίες. Ο Μποτιτσέλι και οι κομψές και γεμάτες ψυχή συνθέσεις του από ανθρώπινο συναίσθημα, η κλίση του Καραβάτζιο στο δραματικό φως και το σκοτάδι του κιαροσκούρο. Ομολογουμένως, πρόκειται για μια υπεραπλούστευση του έργου αυτών των δασκάλων της Αναγέννησης, αλλά είναι αλήθεια ότι οι πίνακες που παράγονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αντικατοπτρίζουν μια εποχή όπου μεμονωμένοι ζωγράφοι απελευθερώνονταν από τις καλλιτεχνικές συμβάσεις για να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο φάσμα έργων με ποικιλία θέμα, παλέτες και χειρισμός χρωμάτων. Ως εκ τούτου, η υπογραφή του καλλιτέχνη πρόσθεσε μια σφραγίδα αυθεντικότητας στο έργο και απέδειξε στον κόσμο που το έφτιαξε. το διακριτικό σήμα βοηθά επίσης στη διάκριση του έργου από τους μιμητές.

Πίνακες ζωγραφικής

Κοντινό πλάνο της υπογραφής του Claude Monet στα κτήρια του Κοινοβουλίου

Ορισμένες υπογραφές καλλιτεχνών είναι τόσο διάσημες όσο και οι ίδιοι οι πίνακες. Ο Κλοντ Μονέ, ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ και ο Πάμπλο Πικάσο είναι τρεις καλλιτέχνες που αμέσως έρχονται στο μυαλό ότι έχουν εξαιρετικά αναγνωρίσιμες υπογραφές. Αυτά τα παραδείγματα απεικονίζουν το όφελος από τη διατήρηση της εμφάνισης της υπογραφής σας σταθερής για την οικοδόμηση της φήμης σας. Μια αναγνωρίσιμη υπογραφή συμβάλλει επίσης στην προσθήκη συνοχής σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο και αναπτυσσόμενο σύνολο εργασίας.

Πίνακες ζωγραφικής

Κοντινό πλάνο της υπογραφής του Βαν Γκογκ στο Sunflowers

Πρέπει να υπογράψω τη ζωγραφιά μου;

Έχοντας ξεκινήσει να γράψω αυτό το άρθρο, πέρασα από εκατοντάδες φωτογραφίες που έχω τραβήξει σε γκαλερί για να δω πώς οι καλλιτέχνες που θαυμάζω υπογράφουν τη δουλειά τους. Με έκπληξη ανακάλυψα ότι περισσότεροι πίνακες από αυτούς που θα είχα προβλέψει ότι έμειναν ανυπόγραφοι – πράγματι ένας από τους αγαπημένους μου ζωγράφους, ο Stanley Spencer, πιστεύεται ότι δεν υπέγραψε ποτέ τα έργα του. Ένα πορτρέτο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ απροσδόκητα δεν έφερε την περίφημη υπογραφή. Πολλοί από τους Lucien Freuds δεν έχουν καμία υπογραφή, επίσης. Πράγματι, η οριστική υπογραφή ενός έργου μπορεί να αισθάνεται άβολα, σαν να έχετε φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή με ένα έργο. Ή αν έχετε ζωγραφίσει μια γρήγορη μελέτη, ο πίνακας μπορεί να μην πιστεύει ότι δικαιολογεί την ιδιότητα της υπογραφής. Ή ίσως, ανησυχείτε ότι μια υπογραφή καλλιτέχνη θα είναι απλώς υπερβολική επιβολή στον πίνακα σας.

Πίνακες ζωγραφικής

Η Paula Rego δεν υπέγραφε πάντα τους πίνακές της

Κοιμωμένος1994
Paula Rego
Παστέλ σε καμβά, 120 x 160 εκ. | 47,2 x 62,9 ίντσες

Εάν κάποιο από τα παραπάνω είναι αληθινό, δεν χρειάζεται να υπογράψετε τη ζωγραφιά σας στο μπροστινό μέρος. Εάν εργάζεστε σε ασταρωμένο τεντωμένο καμβά και θέλετε να υπογράψετε το έργο στην πίσω πλευρά, είναι καλή ιδέα να το κάνετε στην άκρη του καμβά όπου είναι στερεωμένος στο φορείο, αντί σε οποιονδήποτε ακατέργαστο μη ασταρωμένο καμβά στο πίσω μέρος του ίδιου του πίνακα, καθώς είναι τόσο αδιαπέραστο όσο το μπροστινό μέρος του ασταρωμένου καμβά πάνω στον οποίο είναι φτιαγμένος ο πίνακας και θα εγγυηθεί ότι η σήμανση μόλις στεγνώσει δεν θα αλλάξει στην εμφάνισή της. Εάν η υπογραφή εφαρμοστεί απευθείας στην κάτω πλευρά του καμβά και αυτός ο καμβάς είναι ακατέργαστος, μπορεί να βυθιστεί στις ίνες του καμβά και να γίνει λιγότερο εμφανής. Οι ετικέτες ζωγραφικής φαίνονται προσεγμένες και μπορούν να υπογραφούν και να τοποθετηθούν στο πίσω μέρος του καμβά, αλλά είναι πάντα καλή ιδέα να υπογράψετε τον καμβά απευθείας κάπου επίσης, ώστε να μην βασίζεστε στο ότι η ετικέτα θα παραμείνει για πάντα.

Είτε υπογράφετε την εργασία σας μπροστά είτε πίσω, χρησιμοποιείτε πάντα ένα μόνιμο υλικό που είναι ελαφρύ γρήγορο και δεν είναι πιθανό να εξαφανιστεί μέσα σε λίγα χρόνια. Βάλτε αυτό το φυγόπονο στυλό μακριά!

Πίνακες ζωγραφικής

Ο Pissarro υπέγραψε αυτό το έργο χρησιμοποιώντας το ίδιο πινέλο που χρησιμοποιήθηκε για τον υπόλοιπο πίνακα, έτσι η υπογραφή είναι και ορατή και αρμονική με τον υπόλοιπο πίνακα.

Rue Saint-Lazare, Επίδραση του ηλιακού φωτός1897
Καμίλ Πισάρο
Λάδι σε καμβά, 35 x 27 εκ. | 13,7 x 10,6 ίντσες

Το μέγεθος της υπογραφής του καλλιτέχνη σας

Ακόμα κι αν είστε έμπειρος υπογράφοντες τους πίνακές σας, θα εξασκούμαι πάντα σε ένα ξεχωριστό κομμάτι σανίδας ή καμβά, χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση το ίδιο υλικό στο οποίο είναι ζωγραφισμένο το έργο, ώστε η μπογιά να κολλάει με τον ίδιο τρόπο. Ένα εικονικό τρέξιμο είναι λιγότερο ζωτικής σημασίας για τους ελαιοχρωματιστές, καθώς το χρώμα συνήθως στεγνώνει αρκετά αργά για να τρίψετε την υπογραφή με ένα πανί αμέσως μετά από τυχόν λάθη.

Αναρωτηθείτε εάν θέλετε η υπογραφή να είναι ενεργό μέρος της δουλειάς, προεξέχουσα και αδιαμφισβήτητη ή μικροσκοπική και διακριτική; Αν ζωγραφίσετε την υπογραφή σας σε ένα κομμάτι καμβά, μπορείτε να την τοποθετήσετε στον πίνακα για να πάρετε μια ιδέα για το μέγεθος που θα λειτουργούσε.

Βρείτε την υπογραφή σε αυτόν τον πίνακα του Bonnard!

Γυμνή στο μπάνιο1936
Πιερ Μπονάρ
Λάδι σε καμβά, 28 x 38 εκ. | 11 x 14,9 ίντσες

Το χρώμα της υπογραφής του καλλιτέχνη σας

Το χρώμα είναι εξίσου σημαντικό. Εάν θέλετε η υπογραφή σας να φαίνεται διακριτική και ελάχιστα εκεί, χρησιμοποιήστε μια ελαφρώς πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα απόχρωση από το χρώμα στο οποίο εφαρμόζετε την υπογραφή του καλλιτέχνη. Εναλλακτικά, εάν η υπογραφή του καλλιτέχνη σας είναι μικρή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα που κάνει αντίθεση ώστε να είναι ορατό. Καλό είναι να μείνετε μέσα στην παλέτα των χρωμάτων με τα οποία έχετε δουλέψει για τη ζωγραφική, έτσι ώστε η υπογραφή να μην κολλάει με το υπόλοιπο έργο.

Η υπογραφή του Sargy Mann εφαρμόζεται σε αυτόν τον πίνακα σε απαλό μπλε πάνω από πορτοκαλί – συμπληρωματικά εντός της περιορισμένης παλέτας του πίνακα.

Τοποθέτηση της υπογραφής του καλλιτέχνη σας

Συνήθως, οι υπογραφές του καλλιτέχνη τοποθετούνται στο κάτω μέρος ενός έργου, στη δεξιά ή στην αριστερή γωνία, και μεταξύ μερικών εκατοστών από την κάτω άκρη, έως μερικές ίντσες. Εάν σκοπεύετε να πλαισιώσετε το έργο, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να εφαρμόσετε την υπογραφή σας μετά το καδράρισμα, ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το χείλος του πλαισίου δεν καλύπτει εν μέρει την υπογραφή. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε την υπογραφή σας μέσα σε ένα σχήμα στη σύνθεσή σας, ακολουθώντας για παράδειγμα ένα περίγραμμα μέρους της σύνθεσης.

Η γωνία της υπογραφής του Ivon Hitchen απηχεί τις λοξές γραμμές της σύνθεσης.

Φθινοπωρινή σύνθεση, λουλούδια σε ένα τραπέζι1932
Ίβον Χίτσενς
Λάδι σε καμβά, 78,1 × 111,1 εκ. | 30,7 x 43,7 ίντσες

Τεχνική και Υλικά για Υπογραφή Επαγγελματία Καλλιτέχνη

Ακολουθεί μια λίστα με προτάσεις για το πώς να εφαρμόσετε την υπογραφή του καλλιτέχνη σε έναν πίνακα:

  • Ξύστε το όνομά σας στο βρεγμένο χρώμα με το τέλος του πινέλου σας.
  • Ξύστε το όνομά σας σε υγρή μπογιά με ένα μολύβι (έτσι εφαρμόζεται γραφίτης καθώς και το όνομα που χαράσσεται στην επιφάνεια του πίνακα).
  • Για ακρυλικούς βαφές: χρησιμοποιήστε ένα μαρκαδόρο ακρυλικού χρώματος ή ρευστό ακρυλικό χρώμα και μια λεπτή στρογγυλή ή πιο σκληρή βούρτσα για να επιτύχετε λεπτές γραμμές που ρέουν.
  • Για ζωγράφους ακουαρέλας: εάν δεν χρησιμοποιείτε ακουαρέλα, χρησιμοποιήστε στυλό με μολύβι ή χρωστική λεπτή γραμμή.
  • Για ελαιοχρωματιστές: Αυξήστε τη ρευστότητα της βαφής σας αναμειγνύοντας το χρώμα με λούστρο (μίγμα λινελαίου, βερνίκι dammar και διαλύτη) και εφαρμόστε με μια λεπτή στρογγυλή ή πιο σκληρή βούρτσα για ρέουσες, ομοιόμορφες, αδιάσπαστες γραμμές.

Ο Milton Avery όχι μόνο χάραξε τις γραμμές στη ζωγραφική σύνθεση, αλλά χρησιμοποίησε την τεχνική για να υπογράψει αυτόν τον πίνακα.

Σύζυγος και η σύζυγος1945
Μίλτον Έιβερι
Λάδι σε καμβά, 85,7 x 111,8 εκ. | 33,7 x 44 ίντσες

Όταν υπογράφετε πίνακες, η υπογραφή του καλλιτέχνη σας δεν χρειάζεται να είναι ολόκληρο το όνομά σας. μπορεί απλά να είναι τα αρχικά σας ή το επώνυμό σας. Μπορείτε να μετατρέψετε τα γράμματα σε διακοσμητικό έμβλημα ή μοτίβο. Υπάρχουν επίσης διάφορες σχολές σκέψης για την προσθήκη της ημερομηνίας του πίνακα. Αν και είναι ενδιαφέρον να δείτε την ημερομηνία που αναγράφεται σε έναν ιστορικό πίνακα, μπορεί να είναι επιζήμιο για τις προσπάθειές σας να πουλήσετε παλαιότερα έργα, εάν η αγορά αγορών επιθυμεί να επενδύσει σε έργα που δεν είναι ανοιχτά.

Ποιες είναι οι προτιμήσεις σας όταν υπογράφετε τους πίνακές σας και έχετε κάποια απέχθεια για τα κατοικίδια ζώα για προσεγγίσεις για την υπογραφή πινάκων που έχετε παρατηρήσει σε μια γκαλερί; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Η υπογραφή του James McNeill Whistler περιλαμβάνει τον τίτλο και την ημερομηνία του πίνακα καθώς και το όνομα του καλλιτέχνη.

Symphony in White No III1865
James Abbott McNeill Whistler
Λάδι σε καμβά, 51,4 × 76,9 εκ. | 20,2 × 30,3 ίντσες


Περαιτέρω ανάγνωση

Πώς να γράψετε μια βιογραφία και δήλωση καλλιτέχνη

Λήψη των καλύτερων εκτυπώσεων inkjet σε ψηφιακό χαρτί καλών τεχνών

Αγοράστε Υλικά Τέχνης στο jacksonsart.com