Υποτροφίες για διεθνείς φοιτητές – ένα ιστολόγιο της IEFA

Υποτροφίες για διεθνείς φοιτητές – ένα ιστολόγιο της IEFA

November 30, 2021 0 Von admin

30 Νοεμβρίου 2021 από τον Al C

άνθρωποι που σηκώνουν τα χέρια τους

Εκατομμύρια φοιτητές από άλλες χώρες κάνουν αίτηση για διεθνή κολέγια κάθε χρόνο. Μόνο στις ΗΠΑ, περισσότερες από 2 εκατομμύρια αιτήσεις λαμβάνουν ετησίως περίπου 3,4 χιλιάδες κολέγια και πανεπιστήμια. Η φοίτηση σε ένα διεθνές κολέγιο φέρνει πολλά οφέλη στους ξένους φοιτητές. Καλύτερη εκπαίδευση, επαγγελματική εξέλιξη, εκμάθηση νέων πραγμάτων και κουλτούρας, καλύτερες ευκαιρίες εργασίας και πολλά άλλα.

Αλλά κάθε καλό έχει ένα τίμημα. Κατά μέσο όρο, οι διεθνείς φοιτητές πληρώνουν περίπου 20.000 $ σε δίδακτρα. Έπειτα υπάρχουν τα έξοδα διαβίωσης, τα υλικά σπουδών, τα έξοδα διατροφής, τα έξοδα μεταφοράς, τα έξοδα διαμονής. Όλα αυτά τα έξοδα ανέρχονται σε περίπου $30.000 – $40.000 κάθε χρόνο.

Δεν είναι όλοι ικανοί να πληρώσουν ένα τόσο τεράστιο ποσό. Αλλά ευτυχώς τα περισσότερα διεθνή κολέγια προσφέρουν διάφορες υποτροφίες, συμπεριλαμβανομένων μερικών και πλήρεις υποτροφίες. Εάν είστε από αυτούς που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το υψηλό κόστος σπουδών σε ένα διεθνές κολέγιο, θα πρέπει πρώτα να αναζητήσετε διεθνείς υποτροφίες. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε μερικές από τις καλύτερες διεθνείς υποτροφίες για διεθνείς φοιτητές. Αλλά πρώτα, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι είναι οι διεθνείς υποτροφίες φοιτητών και πώς να πληρούν τις προϋποθέσεις για μία!

Τι είναι οι διεθνείς υποτροφίες σπουδαστών;

γυναίκες με τετράγωνα ακαδημαϊκά καπέλα

Μια διεθνής υποτροφία είναι μια μορφή οικονομικής βοήθειας/οικονομικής βοήθειας που απονέμεται από κολέγια, πανεπιστήμια, οργανισμούς και ιδρύματα σε φοιτητές για τη διεθνή εκπαίδευσή τους. Δεν προσφέρει κάθε κολέγιο υποτροφίες διεθνών φοιτητών. Προσφέρονται κυρίως σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο κ.λπ. όπου τα δίδακτρα είναι πολύ υψηλά (σχεδόν 25.000 $ – 30.000 $ ετησίως).

Οι διεθνείς υποτροφίες φοιτητών δεν έρχονται ως μετρητά. Συνήθως, έχουν τη μορφή μερικής ή πλήρους απαλλαγής από τα δίδακτρα, οι οποίες μειώνουν τις συνολικές αμοιβές κολεγίου καλύπτοντας το σύνολο ή μέρος αυτών.

Πώς να πληροίτε τις προϋποθέσεις για μια διεθνή υποτροφία σπουδαστών;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας που να μπορεί να εφαρμοστεί για κάθε συγκεκριμένο διεθνές πρόγραμμα υποτροφιών. Αλλά τα περισσότερα κολέγια χρησιμοποιούν τα ίδια κριτήρια όταν επιλέγουν φοιτητές για τις διεθνείς υποτροφίες τους. Αυτά τα κριτήρια περιλαμβάνουν:

1. Τα ακαδημαϊκά σας επιτεύγματα:

Οι περισσότερες από τις διεθνείς υποτροφίες και οι απαλλαγές από τα δίδακτρα απονέμονται βάσει ακαδημαϊκής αξίας. Αυτό σημαίνει πόσο καλά τα πήγες στο γυμνάσιο και στο τελευταίο έτος. Εάν έχετε καλούς βαθμούς, τότε σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία να λάβετε μια διεθνή υποτροφία για το κολέγιο. Και αν όχι, τότε υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να λάβετε ακόμη και μερική παραίτηση.

2. Οι γνώσεις σας στην αγγλική γλώσσα:

Πολλές διεθνείς υποτροφίες απαιτούν καλές δεξιότητες αγγλικής γλώσσας, όπως το IELTS (International English Language Testing System). Εάν δεν μπορείτε να μιλήσετε και να γράψετε σε άπταιστα αγγλικά, τότε θα είναι πολύ δύσκολο για εσάς να πάρετε μια διεθνή υποτροφία. Υπάρχουν διαφορετικά τεστ γλώσσας που γίνονται δεκτά από διαφορετικά κολέγια, οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου! Αυτό μπορεί να διαφέρει εάν μπορείτε να βρείτε έναν χορηγό από τη χώρα σας.

3. Η επιλογή του κολεγίου σας:

Πρέπει να είστε ξεκάθαροι σχετικά με το κολέγιο στο οποίο θέλετε να σπουδάσετε και τις διεθνείς υποτροφίες τους. Εάν ένα συγκεκριμένο κολέγιο δεν προσφέρει διεθνείς υποτροφίες για ακαδημαϊκά προσόντα, τότε ίσως είναι καλύτερα να κάνετε αίτηση σε ένα που το προσφέρει. Πρέπει να επιλέξετε τις επιλογές σας με σύνεση ανάλογα με τα προγράμματα υποτροφιών που προσφέρονται από τα κολέγια.

Αυτά τα τρία είναι τα πιο σημαντικά κριτήρια που θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια διεθνή υποτροφία για το κολέγιο. Εκτός από αυτά, υπάρχουν μερικά ακόμη κριτήρια όπως:

  • Η οικονομική σας ανάγκη
  • Κατάσταση βίζας
  • Εθνικότητα (μόνιμοι κάτοικοι της χώρας καταγωγής σας)
  • Ασφάλιση υγείας κ.λπ

Καλύτερη διεθνής υποτροφία για φοιτητές (μεταπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές)

Ακολουθεί η λίστα με τις κορυφαίες διεθνείς υποτροφίες φοιτητών στον κόσμο για μεταπτυχιακούς φοιτητές και προπτυχιακούς φοιτητές. Έχουμε παραθέσει όλους τους τύπους διεθνών υποτροφιών φοιτητών, συμπεριλαμβανομένων μερικών απαλλαγών από δίδακτρα, πλήρους παραίτησης από δίδακτρα, ακόμη και ορισμένων που συνοδεύονται από μηνιαίο επίδομα ή υποστήριξη κόστους διαβίωσης.

1. Η υποτροφία Fulbright

Το πρόγραμμα Fulbright είναι μια υποτροφία με πλήρη δίδακτρα, η οποία καλύπτει τα δίδακτρα σας και παρέχει μηνιαίο επίδομα 30.000 $ έως 40.000 $ ανάλογα με το πού θέλετε να σπουδάσετε στις ΗΠΑ. Σας παρέχει επίσης την ευκαιρία να εξερευνήσετε τον πολιτισμό των ΗΠΑ και να περάσετε ένα ολόκληρο εξάμηνο σπουδάζοντας εκεί.

Η υποτροφία Fulbright είναι μια υποτροφία που βασίζεται στην αξία που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να υποβάλετε αίτηση για αυτήν μόνο εάν η χώρα σας συμμετέχει στο διεθνές Πρόγραμμα Υποτρόφων Fulbright. Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών μέχρι την υποβολή της αίτησης και να πληροίτε τις απαιτήσεις βαθμού καθώς και τις δεξιότητες αγγλικής γλώσσας που ορίζονται από το κολέγιο που έχετε επιλέξει.

2. The Gates Cambridge Scholarship

Η υποτροφία Gates Cambridge είναι μια υποτροφία με πλήρη δίδακτρα που καλύπτει το κόστος σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να υποβάλετε αίτηση για αυτό μόνο εάν θέλετε να κάνετε μεταπτυχιακό σε οποιοδήποτε αντικείμενο που προσφέρει αυτό το πανεπιστήμιο

Δεν χρειάζεται να κάνετε μια πραγματική αίτηση για αυτήν την υποτροφία. Αντίθετα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείξετε το ενδιαφέρον σας για το Cambridge κάνοντας το διαδικτυακό τεστ που παρέχεται από αυτό το πρόγραμμα υποτροφιών. Είναι μια εντελώς αυτοματοποιημένη διαδικασία, οπότε μην ανησυχείτε για δοκίμια ή συστατικές επιστολές!

3. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening του Ηνωμένου Βασιλείου καλύπτει το κόστος σπουδών σε οποιοδήποτε βρετανικό πανεπιστήμιο, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ή του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. Σας παρέχει επίσης ένα μηνιαίο επίδομα για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσής σας.

Η υποτροφία Chevening είναι μια μερική απαλλαγή από τα δίδακτρα που καλύπτει το 50% έως το 100% του μεταπτυχιακού προγράμματος πλήρους απασχόλησης. Έχετε την ευκαιρία να υποβάλετε αίτηση για αυτήν την υποτροφία ΜΟΝΟ εάν θέλετε να σπουδάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο και να την αποκτήσετε μόνο εάν σας δοθεί μια άνευ όρων προσφορά από οποιοδήποτε βρετανικό πανεπιστήμιο μετά την αίτησή σας στο κολέγιο.

4. Η Βρετανική Υποτροφία Μάρσαλ

Η Βρετανική Υποτροφία Μάρσαλ καλύπτει το κόστος σπουδών οποιουδήποτε θέματος σε πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, εκτός της Οξφόρδης ή του Κέιμπριτζ. Η υποτροφία σας παρέχει επίσης ένα μηνιαίο επίδομα για να καλύψετε τα έξοδα διαβίωσής σας όσο βρίσκεστε εκεί.

Πρέπει να είστε πολίτης μιας από τις χώρες που αναφέρονται σε αυτό το πρόγραμμα υποτροφιών για να έχετε την ευκαιρία να υποβάλετε αίτηση για αυτό. Δεν είναι απαραίτητο να υποβάλετε μια πραγματική αίτηση για αυτήν την υποτροφία. Ωστόσο, πρέπει να τους στείλετε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα μέσω email για να εξετάσουν την αίτησή σας.

5. Υποτροφίες Αριστείας Άμστερνταμ (Ολλανδία):

Οι υποτροφίες αριστείας του Άμστερνταμ (AEX) είναι μια μερική απαλλαγή από τα δίδακτρα για μεταπτυχιακούς φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ στην Ολλανδία. Καλύπτει το 50% – 100% των διδάκτρων του κολεγίου σας, ανάλογα με τον τομέα για τον οποίο κάνετε αίτηση.

Μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να κάνετε αίτηση για αυτήν την υποτροφία ΜΟΝΟ εάν πληροίτε τα γενικά κριτήρια επιλεξιμότητας. Οι αιτούντες πρέπει να έχουν εγκριθεί από το ίδρυμα προέλευσής τους πριν μπορέσουν να στείλουν την αίτησή τους στην ΑΕΧ.

6. Υποτροφίες Βραβείων Αυστραλίας:

Η Υποτροφία των Βραβείων Αυστραλίας είναι μια υποτροφία με πλήρη αμοιβή που παρέχει σε υποψήφιους από αναπτυσσόμενες χώρες την ευκαιρία για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές σε οποιοδήποτε από τα πανεπιστήμια της Αυστραλίας. Πρέπει να είστε πολίτης μιας από τις αναπτυσσόμενες χώρες που αναφέρονται σε αυτά τα ακαδημαϊκά προγράμματα.

Για να είστε επιλέξιμοι για αίτηση, πρέπει να πληροίτε τις προϋποθέσεις εισόδου ενός συγκεκριμένου μαθήματος Αυστραλίας που προσφέρεται σε ένα συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Πρέπει επίσης να δείξετε ότι έχετε ένα ορισμένο επίπεδο εμπειρίας σπουδών στη χώρα σας και ότι πληροίτε τα πρότυπα επάρκειας της αγγλικής γλώσσας.

7. Υποτροφίες Clarendon στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ηνωμένο Βασίλειο:

Η υποτροφία Clarendon είναι μια διεθνής υποτροφία που προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τη μελέτη οποιουδήποτε μεταπτυχιακού τίτλου πλήρους απασχόλησης στο πανεπιστήμιο. Η υποτροφία καλύπτει το κόστος των διδάκτρων για το μεταπτυχιακό σας.

Έχετε την ευκαιρία να κάνετε αίτηση για αυτήν την υποτροφία μόνο εάν θέλετε να σπουδάσετε στην Οξφόρδη. Δεν έχει σημασία για το κολέγιο ή το ακαδημαϊκό πρόγραμμα για το οποίο κάνετε αίτηση, καθώς θα υποστηρίξουν εξίσου την αίτησή σας. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πληρούν όλες τις ιδιαίτερες απαιτήσεις σας προτού τους στείλετε ένα αντίγραφο της αίτησης και της προσωπικής σας δήλωσης.

Χρήσιμες συμβουλές:

άτομο μέσα στη βιβλιοθήκη

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες πληροφορίες για να δείτε την αίτησή σας από τους διαχειριστές του προγράμματος υποτροφιών:

1. Επεξεργαστείτε τις αγγλικές σας δεξιότητες:

Οι περισσότερες υποτροφίες θα απαιτήσουν από εσάς να δείξετε ότι οι δεξιότητές σας στα αγγλικά είναι αρκετά ισχυρές ώστε να γίνετε δεκτοί στο μάθημα ή το πρόγραμμα. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι επικοινωνείτε άνετα στα Αγγλικά πριν υποβάλετε αίτηση για αυτά τα προγράμματα.

2. Ερευνητικές Υποτροφίες:

Αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε όλες τις διαθέσιμες ευκαιρίες και τις απαιτήσεις που έχουν. Μπορείτε να βρείτε κάποιες υποτροφίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιστοσελίδων κολεγίων, google κ.λπ.

3. Εργαστείτε στους ακαδημαϊκούς σας:

Εάν κάνετε αίτηση για υποτροφίες (ειδικά για υποτροφίες που βασίζονται στην αξία), εργαστείτε για να λάβετε καλούς βαθμούς και να επωφεληθείτε από τις ευκαιρίες που έχει να προσφέρει το κολέγιο ή το πανεπιστήμιό σας. Τα περισσότερα κολέγια θα εξετάσουν την ακαδημαϊκή σας ικανότητα και στη συνέχεια θα αποφασίσουν εάν είστε επιλέξιμοι ή όχι!

4. Επικοινωνία με τις υποτροφίες:

Εάν βρείτε μια υποτροφία που σας αρέσει πολύ αλλά βρίσκεται εκτός της χώρας σας, προχωρήστε και στείλτε τους email. Τα περισσότερα πανεπιστήμια είναι διεθνή και θα σας μιλήσουν παρά την απόσταση.

5. Μην χάσετε καμία σημαντική ημερομηνία:

Οι ημερομηνίες λήξης και οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων μπορεί να έρθουν πολύ γρήγορα, οπότε μην τις χάσετε! Φροντίστε να λάβετε έγκαιρα τις φόρμες σας και να ολοκληρώσετε έγκαιρα τις αναφορές σας.

Τελικές σκέψεις:

Οι διεθνείς υποτροφίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρηματοδοτήσετε την τριτοβάθμια εκπαίδευσή σας. Συχνά είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι πολύ προσιτά σε μαθητές που έχουν τους κατάλληλους βαθμούς ή δεξιότητες για αυτούς! Επίσης, οι σπουδές στο εξωτερικό έχουν πολλά οφέλη. Φροντίστε να κάνετε αίτηση για όσες περισσότερες υποτροφίες μπορείτε, δώστε το καλύτερο δυνατό. Σε περίπτωση που δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για υποτροφίες, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για άλλα βραβεία, όπως προγράμματα επιχορηγήσεων, προγράμματα δανείων ή άλλη οικονομική βοήθεια.


Ψάχνετε για υποτροφία στον Καναδά;

Δημοσιεύτηκε στο International Financial Aid News, Διεθνείς Υποτροφίες, Σπουδές στο Εξωτερικό