Υποτροφίες Σπουδών στο Εξωτερικό για μαθητές Λυκείου

Υποτροφίες Σπουδών στο Εξωτερικό για μαθητές Λυκείου

November 22, 2021 0 Von admin

22 Νοεμβρίου 2021 από τον Al C

σπουδάζουν στο εξωτερικό μαθητές γυμνασίου στην τάξη

Ποιος είναι καλύτερος τρόπος να κάνετε τα παιδιά σας να μεγαλώσουν έξυπνα και ανεξάρτητα από το να τα στείλετε για σπουδές σε μια ξένη χώρα; Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό, πολλοί κυβερνητικοί οργανισμοί και ιδιωτικές εταιρείες έχουν καταλήξει σε προγράμματα υποτροφιών που προσφέρουν οικονομική βοήθεια σε φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

Έχει παρατηρηθεί ότι ο αριθμός των φοιτητών που υποβάλλουν αίτηση για εκπαίδευση στο εξωτερικό αυξάνεται κατά 50% κάθε χρόνο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτή την αύξηση του αριθμού των μαθητών γυμνασίου που θέλουν να σπουδάσουν σε άλλη χώρα. Ο κύριος και πιο σημαντικός λόγος είναι η παγκοσμιοποίηση. Με τόσες πολλές πολυεθνικές εταιρείες και πολυεθνικά πανεπιστήμια, η ανάγκη για καλή εκπαίδευση έχει αυξηθεί και έτσι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πλέον περισσότερο για σπουδές σε ξένες χώρες.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικές από τις υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό για τις οποίες μπορούν να υποβάλουν αίτηση μαθητές γυμνασίου. Αυτές οι υποτροφίες θα σας βοηθήσουν να χρηματοδοτήσετε τα έξοδα εκπαίδευσης και διαβίωσής σας, όπου κι αν θέλετε να σπουδάσετε στον κόσμο.

Γιατί να εξετάσετε το ενδεχόμενο να σπουδάσετε στο εξωτερικό ως μαθητής γυμνασίου;

Οι μαθητές γυμνασίου είναι νέοι και ενεργητικοί. Θα πρέπει να είναι ο στόχος σας να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενέργεια για να κάνετε κάτι παραγωγικό και χρήσιμο. Εάν μπορείτε να πάρετε μια υποτροφία για σπουδές στο εξωτερικό, τότε σας προτείνουμε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και να μάθετε για νέους πολιτισμούς και παραδόσεις. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι σπουδές στο εξωτερικό μπορεί να είναι επωφελείς για εσάς ως μαθητή γυμνασίου:

1. Θα είστε πιο ανοιχτόμυαλοι:

Θα κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο ζουν και σκέφτονται άνθρωποι από άλλους πολιτισμούς. Ως νέοι μαθητές, θα μπορείτε να σχετίζεστε καλύτερα με εκείνους που δεν είναι σαν εσάς. Θα διευρύνει το μυαλό σας και θα σας κάνει πιο αποδεκτούς και ανοιχτόμυαλους.

2. Μπορείτε να αποκτήσετε μεγάλη εμπειρία σε νεαρή ηλικία:

Τα ταξίδια παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη σε μαθητές γυμνασίου. Θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας και θα σας επιτρέψει να ανακαλύψετε ποιοι είστε όταν χωρίζετε από τους φίλους, την οικογένεια και το σχολείο σας.

3. Καλύτερες ευκαιρίες εκπαίδευσης:

Το να έχεις εμπειρία σε σπουδές σε άλλη χώρα φαίνεται καλό στις αιτήσεις κολεγίων. Πολλά κολέγια κύρους προτιμούν φοιτητές με διεθνή εμπειρία στις τάξεις τους. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σας όταν κάνετε αίτηση για κολέγια αργότερα.

4. Καλύτερες επιλογές σταδιοδρομίας:

Η εκμάθηση για άλλους πολιτισμούς μπορεί να ανοίξει νέες πόρτες για τη μελλοντική σας καριέρα. Για παράδειγμα, σήμερα υπάρχουν τόσες πολλές εταιρείες που ανοίγουν τα γραφεία τους στο εξωτερικό, ειδικά σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία. Εάν μάθετε για αυτές τις χώρες τώρα, θα σας βοηθήσει να ανοίξετε νέες πόρτες στην καριέρα σας στο μέλλον.

Οι καλύτερες υποτροφίες για μαθητές γυμνασίου για σπουδές στο εξωτερικό:

αναζήτηση για υποτροφίες γυμνασίου στο εξωτερικό

Ακολουθούν λοιπόν μερικές υποτροφίες στο εξωτερικό για μαθητές γυμνασίου. Αυτές οι υποτροφίες προσφέρονται μέσω πολλών διαφορετικών οργανισμών και εταιρειών που προσπαθούν να ενθαρρύνουν τη διεθνή έκθεση σε πολύ νεαρή ηλικία. Ορίστε λοιπόν:

1. Υποτροφία Rotary Youth Exchange:

Αυτή η υποτροφία είναι διαθέσιμη για φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό σε άλλη χώρα. Αυτή η υποτροφία καλύπτει δίδακτρα, δωμάτιο και διατροφή, σχολικά βιβλία, έξοδα ταξιδιού, χαρτζιλίκι και άλλα απαραίτητα έξοδα που μπορεί να έχει ένας φοιτητής κατά τη διάρκεια της περιόδου σπουδών ή εκπαίδευσής του.

2. Υποτροφία The Gates Cambridge:

Αυτό το πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό προσφέρεται από το ίδρυμα Bill and Melinda Gates σε μαθητές γυμνασίου που θέλουν να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στην Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η υποτροφία καλύπτει πλήρη δίδακτρα, έξοδα ταξιδιού κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως βραβευθέντος, καθώς και προσωπικά έξοδα όπως υγειονομική περίθαλψη και χαρτζιλίκι. Αυτή η υποτροφία είναι διαθέσιμη μόνο για φοιτητές που θέλουν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακό δίπλωμα πλήρους φοίτησης σε οποιοδήποτε αντικείμενο.

3. The Critical Languages ​​Scholarship

Αυτή η υποτροφία προσφέρεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε μαθητές σχολείων που σχεδιάζουν να σπουδάσουν γλώσσες που διδάσκονται λιγότερο συχνά σε όλο τον κόσμο σε διάφορες χώρες, όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ιαπωνία, η Βραζιλία και άλλες χώρες. Η υποτροφία δημιουργήθηκε για να οικοδομήσει μια ισχυρή βάση σε ξένες γλώσσες που διδάσκονται λιγότερο συχνά και οι μαθητές που επωφελούνται θα μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα με αυτές τις δεξιότητες.

4. Φτάστε στην υποτροφία του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ

Αυτή η υποτροφία είναι διαθέσιμη για φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, UK. Αυτή η υποτροφία παρέχει πλήρη δίδακτρα σε φοιτητές που προέρχονται από περιβάλλοντα χαμηλού εισοδήματος και δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την εκπαίδευσή τους διαφορετικά. Το πρόγραμμα Reach ξεκίνησε από το University of Cambridge Trust, με στόχο να αυξηθεί η πρόσβαση σε διδασκαλία παγκόσμιας κλάσης στο πανεπιστήμιο. Εάν είστε μεταξύ 14-18 ετών και θέλετε να σπουδάσετε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, UK, τότε αυτή η υποτροφία μπορεί να είναι για εσάς.

5. Υποτροφία American Foreign Service Association

Αυτή η υποτροφία προσφέρεται από την Αμερικανική Ένωση Υπηρεσιών Εξωτερικών σε ειδικευμένους φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στις διεθνείς σχέσεις, στις εξωτερικές υποθέσεις ή σε συναφή τομέα. Αυτή η υποτροφία παρέχει πλήρη δίδακτρα και καλύπτει επίσης έξοδα διαβίωσης έως και $18.000 ετησίως. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να συναντήσετε τον υπουργό των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον! Θα μπορέσετε να συμμετάσχετε στον Εθνικό Διαγωνισμό Έκθεσης Γυμνασίου για να δείξετε τι έχετε μάθει για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

6. Υποτροφία Sons of Norway

Η υποτροφία Sons of Norway είναι διαθέσιμη σε φοιτητές που είναι νορβηγικής καταγωγής. Οι υποψήφιοι πρέπει να σχεδιάσουν να συνεχίσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε διαπιστευμένο κολέγιο ή πανεπιστήμιο, πλήρους απασχόλησης. Το βραβείο υποτροφίας κυμαίνεται γενικά από $500-$2000 για ένα ακαδημαϊκό έτος σπουδών. Μπορείτε να κάνετε αίτηση σε οποιοδήποτε Νορβηγικό Λαϊκό Λύκειο. Η Νορβηγία είναι το σπίτι των Βίκινγκς και μια επίσκεψη στη Νορβηγία είναι στη λίστα των περισσότερων ανθρώπων.

7. Υποτροφία Congress-Bundestag

Αυτή η υποτροφία προσφέρεται από τη γερμανική κυβέρνηση σε φοιτητές που σχεδιάζουν να σπουδάσουν στη Γερμανία. Το πρόγραμμα προσφέρει πλήρη δίδακτρα, μηνιαία επιδόματα, έξοδα ταξιδιού για επισκέψεις στο σπίτι και ασφάλιση υγείας κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως δικαιούχου αυτής της υποτροφίας. Η Γερμανία είναι γνωστή ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διεθνείς φοιτητές. Το εκπαιδευτικό τους σύστημα είναι πολύ διαφορετικό από άλλα εκπαιδευτικά συστήματα. Αν λοιπόν θέλετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό και να νιώσετε άνετα με μια διαφορετική κουλτούρα, αυτή είναι η ευκαιρία σας.

8. Το Πρόγραμμα Ανταλλαγών Νέων Κογκρέσου-Bundestag

Είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών που προσφέρεται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε Αμερικανούς μαθητές γυμνασίου. Η υποτροφία προσφέρει πλήρη δίδακτρα, μηνιαίο επίδομα, όλα τα έξοδα ταξιδιού σας, συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων σας από και προς τη Γερμανία. Θα σπουδάσετε στη Γερμανία για ένα ακαδημαϊκό έτος. Η υποτροφία στοχεύει στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας, προωθώντας ευκαιρίες για τους νέους και των δύο χωρών.

9. Υποτροφία Greenheart Travel

Αυτή η υποτροφία είναι διαθέσιμη για φοιτητές και αποφοίτους που είναι «πρώτες ταξιδιώτες» και έχουν την επιθυμία για ταξίδια και πολιτιστική εμβάπτιση. Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών και να είστε εγγεγραμμένοι με πλήρη απασχόληση σε διαπιστευμένο πανεπιστήμιο για να υποβάλετε αίτηση για αυτήν την υποτροφία. Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να εγγραφούν σε ένα πρόγραμμα που σχετίζεται με τον τουρισμό, όπως διαχείριση φιλοξενίας, περιβαλλοντικές μελέτες, τέχνες, κοινωνικές επιστήμες, λογοτεχνία, συντήρηση ή διεθνείς υποθέσεις.

10. Υποτροφία προγράμματος DC College Access

Το Πρόγραμμα Πρόσβασης στο Κολέγιο DC προσφέρεται από την Κυβέρνηση της Περιφέρειας της Κολούμπια σε μαθητές γυμνασίου που θέλουν να συνεχίσουν την κολεγιακή εκπαίδευση στις ΗΠΑ. Η υποτροφία απονέμει $10.000 για τέσσερα χρόνια σπουδών σε οποιοδήποτε διαπιστευμένο ίδρυμα της επιλογής σας. Αυτή η υποτροφία είναι διαθέσιμη για φοιτητές που δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες μορφές χρηματοδότησης και θα χρησιμοποιηθεί για τα έξοδα του πρωτοετούς έτους.

Μερικές συμβουλές για μια υποτροφία για σπουδές στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του γυμνασίου

1. Μίλησε στους γονείς σου:

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας! Μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι οι γονείς σας δεν θα σας υποστηρίξουν. Εάν είναι αντίθετοι με αυτήν την ιδέα, μιλήστε τους για το τι μπορείτε να κάνετε για να τους αλλάξετε γνώμη ή τουλάχιστον να λάβετε υπόψη τις ανησυχίες τους. Η αλήθεια είναι ότι πολλές υποτροφίες δεν πληρώνουν για στέγαση και άλλα έξοδα. Είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε τους γονείς σας σε όλα τα σχέδια για να το κάνετε μια επιτυχημένη εμπειρία για εσάς και αυτούς.

2. Εργαστείτε στους βαθμούς σας:

Προσφέρονται υποτροφίες με βάση την αξία σε ταλαντούχους φοιτητές. Επομένως, είναι σημαντικό να διατηρείτε τους βαθμούς σας έχοντας καλή παρουσία και συμμετέχοντας σε σχολικές δραστηριότητες έξω από την τάξη. Είναι πάντα πιο εύκολο να πάρεις υποτροφία όταν έχεις ήδη ένα καλό ακαδημαϊκό ιστορικό.

3. Κάντε έρευνα:

Μάθετε ποιες χώρες ταιριάζουν στις ανάγκες σας πριν υποβάλετε αίτηση για υποτροφία. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να σπουδάσετε στη Γαλλία και θα χρειαστεί να μάθετε τη γλώσσα πριν πάτε εκεί, κάντε αίτηση για υποτροφία που θα καλύψει τα μαθήματα γαλλικών. Υπάρχουν πολλές υποτροφίες εκεί έξω. το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε!

4. Υποβάλετε αίτηση για πολλαπλές υποτροφίες:

Αυτή είναι μια συμβουλή κοινής λογικής, αλλά πολλοί μαθητές εξακολουθούν να μην το κάνουν. Εάν υπάρχουν περισσότερες από μία υποτροφίες για τις οποίες πληροίτε τις προϋποθέσεις, κάντε αίτηση για όλες! Δεν έχετε τίποτα να χάσετε και τα πάντα να κερδίσετε από το να είστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί.

5. Μιλήστε με το υπουργείο εκπαίδευσης της χώρας σας

Είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με τους εκπροσώπους της χώρας σας και να τους ζητήσετε συμβουλές σχετικά με τη λήψη υποτροφίας. Θα γνωρίζουν ποιες υποτροφίες είναι διαθέσιμες και μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσουν να κάνετε αίτηση!

6. Παρακολουθήστε τις προθεσμίες

Δεν θέλετε να χάσετε την προθεσμία για λίγες μόνο ημέρες και να αφήσετε 10.000 $ να ξεφύγουν από τα χέρια σας. Δείτε σημαντικές ημερομηνίες και προγραμματίστε εκ των προτέρων. Ίσως είναι καλή ιδέα να ρυθμίσετε ένα ημερολόγιο στο τηλέφωνό σας ή στον τοίχο με όλες τις ημερομηνίες που πρέπει να θυμάστε σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχει χώρος για λάθη!

7. Μιλήστε με τον πάροχο της υποτροφίας

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε χρήματα για σπουδές στο εξωτερικό από την υποτροφία για την οποία κάνετε αίτηση! Εάν είναι δυνατόν, στείλτε ένα email ή καλέστε τα άτομα που προσφέρουν την υποτροφία και ενημερώστε τους την ιστορία σας. Μπορεί να τους αγγίξει η κατάστασή σας και θα σας δώσει μια επιπλέον ώθηση για να κάνετε αίτηση.

Τελικές σκέψεις:

Αν θέλετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό στο λύκειο, μην αφήσετε τίποτα να σας σταματήσει. Μπορείς να το κάνεις! Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βεβαιωθείτε ότι οι γονείς σας είναι μαζί και κατανοούν γιατί είναι καλή ιδέα για εσάς. Μην αφήσετε την έλλειψη χρημάτων να σας κρατήσει πίσω. Υπάρχουν υποτροφίες εκεί έξω που θα πληρώσουν για όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τις σπουδές στο εξωτερικό. Φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας και να κάνετε αίτηση για όσο το δυνατόν περισσότερες υποτροφίες για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να πετύχετε. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα σπουδάσετε στο εξωτερικό σε ελάχιστο χρόνο!

Δημοσιεύτηκε στο International Education, International Financial Aid News, International Scholarships, Study Abroad