5 συμβουλές για την προετοιμασία του IELTS

5 συμβουλές για την προετοιμασία του IELTS

Mai 20, 2019 0 Von admin

Φοιτήτρια που μελετά με τα ακουστικά

Σκοπεύετε να σπουδάσετε σε ένα αγγλόφωνο πανεπιστήμιο; Μεγάλος. Οι πιθανότητες είναι ότι πρέπει να λάβετε το IELTS εάν τα αγγλικά δεν είναι η πρώτη σας γλώσσα.

Για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα, το IELTS ή το «Διεθνές Σύστημα Εξετάσεων Αγγλικής Γλώσσας» είναι ένα τεστ που μετρά την επάρκεια της αγγλικής γλώσσας. Ειδικά εκείνων που θα ήθελαν να εργαστούν ή να σπουδάσουν όπου τα αγγλικά χρησιμοποιούνται ως γλώσσα επικοινωνίας. Με άλλα λόγια, είναι ένα τεστ της αγγλικής σας ικανότητας στην ανάγνωση, τη γραφή, την ακρόαση και την ομιλία.

Πριν σκεφτείτε, „Δεν χρειάζεται να σπουδάσω αν μιλάω συνεχώς αγγλικά, σωστά;“

Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία είναι το κλειδί. Η μελέτη ενόψει της δοκιμής σας όχι μόνο θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας και να πάρετε τη βαθμολογία που χρειάζεστε, αλλά θα σας βοηθήσει να νιώσετε σίγουροι και χαλαροί την ημέρα της δοκιμής σας. Το να είσαι προετοιμασμένος δεν είναι απλώς να περνάς ώρες και ώρες μπροστά στο σχολικό σου βιβλίο, αλλά έχει να κάνει και με το πώς περνάς τον χρόνο που έχεις.

Ακολουθούν 5 συμβουλές για την προετοιμασία σας για το IELTS…

1. Κάντε ένα πρόγραμμα

Σχέδιο. Σχέδιο. Σχέδιο.
Προγραμματίστε όσο περισσότερο μπορείτε. Κοιτάξτε το πρόγραμμά σας για τις εβδομάδες που προηγούνται της ημέρας των εξετάσεων και ορίστε στον εαυτό σας ορισμένες κατάλληλες συνεδρίες μελέτης. Αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να μπείτε σε μια ρουτίνα. Η εξάσκηση της αγγλικής ανάγνωσης και γραφής σε τακτική βάση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να τα πάτε καλά στο τεστ. Η σταδιακή και εκ των προτέρων προετοιμασία θα σας επιτρέψει επίσης να προετοιμαστείτε με λιγότερο άγχος, ώστε όταν έρθει η ημέρα της δοκιμής, να είστε όσο το δυνατόν πιο χαλαροί.

2. Γνωρίστε την εξέταση

Είναι πολύ σημαντικό να εξοικειωθείτε με κάθε τμήμα του τεστ και με το πώς θα βαθμολογηθείτε. Είναι πάντα καλό να ξέρεις τι να περιμένεις, σωστά; Γνωρίζοντας τα πάντα για τη μορφή θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε στρατηγική και να χρησιμοποιήσετε το χρόνο σας αποτελεσματικά. Η κατανόηση του τρόπου βαθμολογίας του τεστ θα σας βοηθήσει να θέσετε στόχους και να τηρήσετε το σχέδιό σας για να τους πετύχετε.

3. Γίνετε επαγγελματίας εξάσκησης

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε το IELTS από το να το κάνετε μόνοι σας. Η συμβουλή μας είναι να κάνετε ένα τεστ χωρίς χρόνο πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να δείτε τι είδους ερωτήσεις τίθενται και το είδος των εργασιών που θα πρέπει να ολοκληρώσετε. Λίγες μέρες αργότερα, κάντε ένα χρονομετρημένο τεστ. Ένα χρονομετρημένο τεστ θα σας δείξει από πρώτο χέρι ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας, τι μπορείτε να κάνετε κάτω από αυστηρή πίεση χρόνου. Αφού σημειώσετε το χρονομετρημένο τεστ, εστιάστε στους τομείς με τους οποίους δυσκολευτήκατε περισσότερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να σας βοηθήσουν να εστιάσετε τον χρόνο προετοιμασίας σας τις επόμενες εβδομάδες.

4. Συγκεντρώστε υλικά

Κατευθυνθείτε σε ένα βιβλιοπωλείο, μια βιβλιοθήκη ή αναζητήστε στο διαδίκτυο πόρους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προετοιμαστείτε για τη δοκιμή. Είναι ιδανικό να συλλέξετε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο. Προσθέστε μια επιλογή από αγγλόφωνες τηλεοπτικές εκπομπές, podcast, βιβλία ή περιοδικά που σας αρέσουν. Αν συγκεντρώσετε τη δική σας συλλογή υλικών, μπορείτε να αφιερώσετε το χρόνο της μελέτης σας χρησιμοποιώντας τα αντί να τα ψάχνετε. Επίσης, η επιλογή του υλικού ανάγνωσης και παρακολούθησης που σας ενδιαφέρει προσωπικά θα κάνει την όλη διαδικασία πιο ευχάριστη και λιγότερο αγχωτική. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα κάνει τη διαδικασία πιο αποτελεσματική μακροπρόθεσμα!

5. Βρείτε τον φίλο σας από το λεξικό

Αν και μάλλον βολικό, προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση μεταφραστικών εφαρμογών ή δίγλωσσων λεξικών. Ένα λεξικό Αγγλικά προς Αγγλικά θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για τις λέξεις που αναζητάτε παρά μόνο για την άμεση μετάφραση. Πληροφορίες όπως δείγματα προτάσεων και μέρη του λόγου σας παρέχουν μια βαθύτερη κατανόηση των λέξεων και των φράσεων που θα χρειαστείτε για το τεστ IELTS. Ένα μονόγλωσσο λεξικό είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για την προετοιμασία των εξετάσεων. Ακόμη και η εύρεση ενός διαδικτυακού που είναι εύκολο στη χρήση μπορεί να είναι ανεκτίμητη.

Όσον αφορά τη μελέτη για το τεστ IELTS, η χρήση του χρόνου σας με σύνεση είναι πολύ σημαντική! Είτε σκοπεύετε να προετοιμαστείτε μόνοι σας στο σπίτι είτε να παρακολουθήσετε ένα σεμινάριο προετοιμασίας, αξιοποιήστε στο έπακρο τον χρόνο που διαθέτετε, προσδιορίζοντας μια ρουτίνα και μεθόδους που λειτουργούν καλύτερα για εσάς.

Καπλάν είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην προετοιμασία των εξετάσεων και έχουμε βοηθήσει εκατομμύρια μαθητές από την ίδρυσή μας πριν από περισσότερα από 80 χρόνια. Σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέρουμε προετοιμασία για πολλά τυποποιημένα τεστ για εισαγωγή σε κολέγια και μεταπτυχιακά σχολεία, επάρκεια αγγλικής γλώσσας και μια ποικιλία επαγγελματικών εξετάσεων αδειοδότησης.

Εικόνα: Antonio Guillem/123rf.com